METEO 24 decembrie. Vremea în ajun de Crăciun: temperaturile aerului sunt în creştere

  • Vremea va continua să se încălzească, iar pe cer va apărea şi soarele
  • Vor alterna perioadele cu nori şi cele cu soare
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade Celsius, iar cele minime între 1 şi 9 grade Celsius
420 afișări
Imaginea articolului METEO 24 decembrie. Vremea în ajun de Crăciun: temperaturile aerului sunt în creştere

METEO, 24 decembrie. Vremea în ajun de Crăciun. Temperaturi, în creştere

Meteo în ţară

Conform datelor emise de ANM, vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade Celsius, valori cu mult peste cele normale. Norii vor păstra atmosfera închisă, cu excepţia sudului ţării, unde soarele îşi va face apariţia din când în când.

În cursul zilei, ploile vor fi slabe şi se vor semnala în nord-vest, însă seara şi noaptea, acestea se vor semnala pe arii extinse în Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în jumătatea de nord a Moldovei. În zonele joase, în special din sud şi est, izolat se va forma ceaţă, iar minimele termice vor fi ridicate şi se vor încadra între 1 şi 9 grade Celsius.

Meteo în Bucureşti

Temperatura aerului va continua să fie mai ridicată decât în mod normal, cu valori maxime de 9 – 10 grade Celsius.

Vor alterna perioadele cu nori şi cele cu soare, iar dimineaţa s-ar putea să se formeze ceaţa. Vântul va fi liniştit, iar temperatura din cursul nopţii va scădea spre 4 grade Celsius.

    Meteo la munte

    La altitudini de peste 1800 de metri se vor semnala precipitaţii mixte, iar mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 25 l/mp.

    Vântul va sufla tare, mai ales în zonele de creastă situate la peste 1500 m, unde vor fi viteze de 80 – 100 km/h.

    Temperaturile din cursul zilei se vor încadra între 0 şi 8 grade Celsius, fiind cu mult mai ridicate decât în mod obişnuit. Stratul de este prezent mai ales la altitudini de peste 1500 m, iar cele mai mari grosimi ale sale sunt la peste 1800 m în Munţii Bucegi (până la 51 cm la Bâlea Lac).

    Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

    Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

    Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

     

    Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici