Prognoza METEO. Cinci zile de caniculă în mare parte din România. Harta zonelor afectate, publicată de ANM

  • Urmează cinci zile de caniculă în mare parte din România.
  • ANM a emis Cod galben de caniculă, valabil în intervalul 27-31 iulie.
  • În Bucureşti, temperaturile maxime vor atinge luni 33 de grade Celsius.
6307 afișări
Imaginea articolului Prognoza METEO. Cinci zile de caniculă în mare parte din România. Harta zonelor afectate, publicată de ANM

Prognoza METEO, 26 iulie 2021

METEO. Vremea în România

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a ţării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica treptat, disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă.

Sunt vizate 34 de judeţe: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui şi Iaşi.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Luni, 26 iulie, local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

METEO. Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, începând de luni, ora 10:00, până sâmbătă, ora 22:00, vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Până la sfârşitul săptămânii, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

Valorile temperaturii maxime vor creşte de la 32...33 de grade luni (26 iulie), spre 35...36 de grade marţi (27 iulie), iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade. Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici