METEO. Vreme extremă în noiembrie. Cum vor fi temperaturile

  • Vremea se va schimba destul de mult în următoarele două săptămâni.
  • Noiembrie începe cu câteva zile friguroase, apoi temperaturile urcă la 22 de grade.
  • Pentru a doua săptămână din noiembrie sunt estimate maxime între 12 şi 16 grade.
4850 afișări
Imaginea articolului METEO. Vreme extremă în noiembrie. Cum vor fi temperaturile

Sursa foto: profimedia

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 1 - 14 noiembrie.

BANAT

Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18...22 de grade şi minime în jurul a 12 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variaţii de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 şi 17 grade şi minime de 5...8 grade. Temporar va ploua în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după 10 noiembrie.

CRIŞANA

La începutul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14...16 grade, iar a celor minime de 3...5 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade şi minime de 10...12 grade. Scăderea de temperatură estimată pentru 5 şi 6 noiembrie va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13...14 grade şi de 4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, în general cuprinse între 12 şi 16 grade şi minime de 4...6 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare şi după 10 noiembrie.

TRANSILVANIA

La nivelul acestei regiuni, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0...2 grade. Apoi vremea se va încălzi iar în zilele de 4 şi 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19...22 de grade şi minime de 8...10 grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice începutului de noiembrie. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12...13 grade şi de 2...4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 14...15 grade, dar mai scăzute spre final spre 10...12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine, la o medie regională de 2...4 grade. Trecător se vor semnala ploi în intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 10 noiembrie.

MARAMUREŞ

În primele două zile ale intervalului, vor fi maxime în jur de 13 grade şi minime în medie de 0...2 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când sunt estimate maxime de 20...22 de grade şi minime de 8...10 grade. La finalul săptămânii se va răci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12...13 grade şi minime de 4...6 grade. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, uşor mai ridicate la început, ce vor atinge o medie de 15...16 grade, dar mai scăzute spre final spre 10...12 grade, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative, la o medie regională de 3...5 grade. În intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicată şi după 10 noiembrie.

MOLDOVA

În primele 2 zile ale intervalului, la nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime şi de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni caldă în perioada 3 – 5 noiembrie când se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18...21 de grade şi minime în general de 8...11 grade. Ulterior temperatura va scădea, astfel că, până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variaţii de la o zi la alta, se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 12...14 grade şi de 4...6 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în zilele de 2, 5 şi 6 noiembrie şi după 10 noiembrie.

DOBROGEA

La nivelul acestei regiuni valorile termice vor fi în creştere până în 5 noiembrie, când media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10...11 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, apoi devenind apropiată de normalul termic astfel încât în cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 13...15 grade şi de 7...9 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în prima jumătate a lunii noiembrie. Trecător se vor semnala ploi slabe în intervalele 1-3 noiembrie şi 11-14 noiembrie.

MUNTENIA

După două zile normale termic, între 3 şi 5 noiembrie procesul de încălzire va determina creşterea mediiilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade şi a minimelor de la 9 la 11 grade. Între 5 şi 7 noiembrie temperatura aerului va fi în scădere, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaurilor maxime va avea valori de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 5...7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie şi 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA

După două zile normale termic, vremea se va încălzi în perioada 3 – 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 17...20 de grade şi minime de 9...11 grade. Apoi temperatura aerului va scădea până pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu mici variaţii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13...15 grade, iar cea a minimelor de 5...7 grade. Temporar va ploua în general slab în intervalele 2 – 3 noiembrie şi 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre sfârşitul intervalului celor două
săptămâni.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creştere până în perioada 4-5 noiembrie, când media maximelor va atinge 14...15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4...6 grade. Vremea se va răci pe 6 şi 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni, când nu sunt estimate variaţii mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 7...10 grade şi ale minimelor de 1...3 grade. Vor fi precipitaţii în general slabe, predominant ploi, în intervalele 2 – 3 noiembrie şi 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ceva mai ridicată în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici