Pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Banat. Hidrologii au instituit Cod portocaliu

  • Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă că este pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Banat.
  • Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega şi Timiş.
895 afișări
Imaginea articolului Pericol de inundaţii pe mai multe râuri din Banat. Hidrologii au instituit Cod portocaliu

Codul portocaliu este valabil de sâmbătă după amiază până duminică la ora 12.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie”, au anunţat hidrologii.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bega - bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget - amonte S.H. Balinţ şi Timiş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova - amonte S.H. Lugoj, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Bistra, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici