Ploi torenţiale şi furtuni în Spania. Locuitorii din Madrid sunt sfătuiţi să rămână acasă

Primarul Madridului a sfătuit duminică toţi localnicii să rămână acasă. Capitala Spaniei se pregăteşte pentru ploi torenţiale şi furtuni.

197 afișări
Imaginea articolului Ploi torenţiale şi furtuni în Spania. Locuitorii din Madrid sunt sfătuiţi să rămână acasă

Agenţia naţională de meteorologie AEMET a emis o alertă roşie maximă, care înseamnă posibil pericol extrem, pentru duminică, în regiunea Madrid, provincia Toledo şi oraşul Cadiz.

În Madrid ar putea cădea până la 120 de litri de ploaie pe metru pătrat în 12 ore.

"Din cauza situaţiei excepţionale şi anormale, în care se vor bate recorduri de precipitaţii, le cer locuitorilor Madridului să rămână astăzi acasă", a scris primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, pe X, fostul Twitter.

Nori negri de furtună se adunau deasupra Madridului în prima parte a după-amiezii de duminică, dar mulţi oameni erau afară ca de obicei.

Serviciile de urgenţă din Madrid au trimis avertizări localnicilor, avertizându-i de riscurile de inundaţii şi recomandându-le să nu folosească vehiculele.

LaLiga a suspendat un meci de seară dintre Atletico Madrid şi Sevilla pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid din cauza alertei.

În Alcanar, Tarragona, pe coasta de est a Spaniei, serviciile de urgenţă au izolat, de asemenea, locuitorii în casele lor din cauza inundaţiilor, după 215 litri pe metru pătrat de ploaie în ultimele 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
madrid,
ploi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici