Prognoza meteo: Vremea se răceşte în toată ţara şi vin ploile

  • După vremea caldă urmează o răcire semnificativă, de la 31 de grade la 10 grade.
  • Meteorologii anunţă şi ploi.
  • La munte, temperaturile scad la minus 2 grade.
1128 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo: Vremea se răceşte în toată ţara şi vin ploile

Prognoza meteo: Vremea se răceşte în toată ţara şi vin ploile

ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 15 - 28 aprilie.

BANAT

Intevalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 şi 31 de grade. Răcirea va fi accentuată în 17 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13...15 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11...13 grade în primele două nopţi, de numai 2...3 grade în 19 şi 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 7...9 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în 17 şi 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile şi după data de 21 aprilie.

CRIŞANA

În prima zi din interval vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime de 29...30 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în 17 şi 18 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13...14 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11...12 grade în primele două nopţi, de numai 1...2 grade în 19 şi 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 6...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în 17 şi 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt destul de probabile şi după data de 21 aprilie.

TRANSILVANIA

Intevalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 şi 30 de grade. Răcirea vremii va fi accentuată după 17 aprilie, astfel încât până la finalul primei săptămâni sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 10...13 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18...19 grade. Media temperaturilor minime va fi de 8...10 grade în primele nopţi, va scădea până la 0 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 5...6 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată.

MARAMUREŞ

În prima zi, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic al datei, cu o medie de 28 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în zilele de 17,18 şi 19 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10...12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13...14 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 17...18 grade. Media temperaturile minime va fi de 8...11 grade în primele nopţi, va scădea până la 0 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 6...7 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru intervale cu ploaie se va menţine ridicată.

MOLDOVA

Vremea va fi extrem de caldă luni şi marţi (15 şi 16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 şi 31 de grade. În 17 aprilie răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimţi în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12...13 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13...15 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12...13 grade în primele nopţi, va scădea până la 2...3 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 6...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17 şi 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile şi după data de 21 aprilie.

DOBROGEA

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în perioada 15 – 17 aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 27 şi 31 de grade şi minime de peste 13...15 grade. Răcirea se va resimţi şi în această regiune începând cu ziua de joi (18 aprilie), când valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, astfel încât maximele se vor situa între 16 şi 18 gade, iar minimele vor fi de 6...8 grade. O încălzire uşoară şi treptată este posibilă spre finalul lunii, când sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade şi minime de 10 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în perioada 18 – 22 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

MUNTENIA

Luni şi marţi (15 şi 16 aprilie) vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 30...32 de grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată după 18 aprilie, astfel încât în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15...16 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20...22 de grade. Media temperaturile minime va fi de peste 12...14 grade în primele nopţi, va scădea până la 4 grade în perioada 19 - 23 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 7...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (16/17 aprilie) şi până joi dimineaţa (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Proabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată şi în zilele următoare (până în 22 aprilie), apoi aceastea se vor semnala pe arii mai restrânse.

OLTENIA

Luni şi marţi (15 şi 16 aprilie) vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 30...32 de grade. Răcirea va fi accentuată începând cu 17 aprilie, astfel încât în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15...16 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20...22 de grade. Media temperaturile minime va fi de peste 12...14 grade în primele nopţi, va scădea până la 4...5 grade în perioada 19 - 23 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 7...8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi începând cu noaptea de marţi spre miercuri (16/17 aprilie) şi până joi dimineaţa (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Proabilitatea pentru ploi se va menţine ridicată şi în zilele de 21 şi 22 aprilie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

LA MUNTE

În primele două zile din interval, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană de 18...20 de grade şi minime în general de 6...8 grade. Scăderea de temperatură va fi accentuată în zilele următoare, astfel încât vremea va deveni rece în perioada 18 – 22 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 2...4 grade, iar a celor minime de -4...-2 grade. Spre finalul lunii tendinţa va fi de încălzire uşoară şi treptată spre valori maxime ce vor atinge o medie de 10 grade şi minime de 2...3 grade.
Vor fi precipitaţii (ploi, dar şi precipitaţii mixte îndeosebi în zona înaltă) în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici