METEO   Temperaturile scad. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 • Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni (20 martie - 2 aprilie) arată că temperaturile scad din a doua săptămână
 • Ploi multe vor fi după 25 martie.
1509 afișări
Imaginea articolului Temperaturile scad. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Instagram - fur_time/ashili.carlone

 • BANAT

Săptămâna 20 – 26 martie va fi în ansamblu mai caldă faţă de normalul climatologic ale perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în medie cuprinse între 16 şi 21 de grade Celsius. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14-15 grade. Media temperaturilor minime pe parcursul intervalului va avea mici variaţii şi se va situa între 3 şi 8 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 24 – 26 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după 25 martie. Până atunci, precipitaţiile vor fi posibile doar izolat.

 • CRIŞANA

În perioada 20 – 25 deşi vor fi uşoare variaţii în regimul diurn şi nocturn al temperaturii, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime ce se vor situa în general între 16 şi 20 de grade şi minime de 4-8 grade. După acest interval, tendinţa va fi de răcire, astfel că valorile termice vor reveni în limite normale. Sunt estimate medii ale temperaturilor maxime de 12-14 grade şi minime de 2-4 grade. Vor fi ploi slabe în 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 25 martie când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

 • TRANSILVANIA

Şi la nivelul acestei regiuni vremea va fi caldă în perioada 20 – 25 martie, astfel vor fi zile în care se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 16...18 grade. La finalul lunii martie şi în primele zile ale lunii aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a maximelor de 12...14 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 2 şi 6 grade, însă spre finalul lunii martie (30 şi 31 martie) vor fi posibile valori în jurul a 0 grade. Vor fi ploi slabe în 21 şi 22 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 25 martie
când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

 • MARAMUREŞ

În perioada 20 – 25 martie, media temperaturilor maxime se va situa între 16 şi 18 grade. După aceste zile calde tendinţa generală va fi de scădere uşoară, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. Temperaturile minime vor înregistra variaţii semnificative mai ales în prima săptămână, când sunt estimate medii cuprinse între 2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 martie, iar ulterior, la fel ca şi în cazul valorilor diurne, tendinţa va fi de scădere, până spre 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va fi mai ridicată după 25 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe arii restrânse.

 • MOLDOVA

În primele zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14-15 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori de 20-22 de grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 12 şi 16 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 4 şi 8 grade, însă spre finalul lunii martie (30 şi 31 martie) şi chiar la începutul lunii aprilie dimineţile vor fi mai reci, cu medii ale temperaturii de 1-2 grade. Se vor semnala precipitaţii în 21 şi 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată şi în perioada 26 – 30 martie, când vor fi pe arii mai extinse.

 • DOBROGEA

În primele 3 zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi de 12-14 grade, apoi va urma o încălzire, astfel că în perioada 24 – 26 martie se vor atinge valori de 18... 20 de grade. În a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute la o medie de 14-15 grade. Evoluţia regimului termic nocturn va fi asemănătoare, respectiv o medie generală de 3-5 grade în primele zilei, apoi o creştere până la 8-9 grade în 25 şi 26 martie, urmată de o scădere până la 4-6 grade. Sunt prognozate ploi locale în perioada 26 – 31 martie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi redusă.

 • MUNTENIA

În ansamblu valorile termice se vor menţine peste normele climatologice pe tot parcursul intervalului. În primele 3 zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 17 -18 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori în general de 22-23 de grade. Începând cu 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 15 şi 19 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 3 şi 8 grade. Se vor semnala ploi de scurtă durată în 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată şi în perioada 26 – 31 martie.

 • OLTENIA

Săptămână 20 – 26 martie va fi în asamblu mai caldă faţă de normalul climatologic ale perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în medie cuprinse între 17 şi 22 de grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14-16 grade. Media zilnică a temperaturilor minime se va situa între 3 şi 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 26 martie. Până atunci, precipitaţiile vor fi posibile doar izolat îndeosebi în jurul datei de 22 martie.

 • LA MUNTE

Valori termice peste mediile multianuale se vor înregistra şi la munte în prima săptămână (20 – 26 martie), când la nivelul zonei se vor înregistra maxime între 6 şi 10 grade şi minime în general între 0 şi 4 grade. În a doua săptămână prezenta estimare indică temperaturi maxime ce nu mai depăşesc o medie zilnică de 4-6 grade şi minime ce vor deveni în general negative, la valori în jurul a -2 grade. Sunt prognozate precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ după 26 martie. În restul intervalului acestea se vor semnala doar pe alocuri şi vor fi slabe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici