20 de ani de la atentatele din 11 septembrie. Iohannis, scrisoare către preşedintele SUA: „Suferinţa comună s-a transformat în solidaritate”

După atentatele teroriste din 11 septembrie, suferinţa comună s-a transformat în solidaritate şi un ţel comun, în Statele Unite şi peste tot în lume, în ţările Aliate şi partenere, inclusiv în România, se arată în scrisoarea trimisă de Klaus Iohannis preşedintelui SUA, Joe Biden.

559 afișări
Imaginea articolului 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie. Iohannis, scrisoare către preşedintele SUA: „Suferinţa comună s-a transformat în solidaritate”

20 de ani de la atentatele din 11 septembrie. Iohannis, scrisoare către preşedintele SUA: „Suferinţa comună s-a transformat în solidaritate”

„Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supravieţuitori, salvatori şi toţi cei ale căror vieţi au fost afectate de acel act criminal, de ură. După atentatele teroriste, suferinţa comună s-a transformat în solidaritate şi un ţel comun, în Statele Unite şi peste tot în lume, în ţările Aliate şi partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face faţă provocărilor comune rămâne o lecţie valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toţii ne confruntăm în continuare cu ameninţări atât din partea unor actori statali, cât şi non-statali”, potrivit scrisorii lui Klaus Iohannis.

Şeful statului român îi transmite lui Biden că România este alături de poporul american.

„Ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul şi extremismul violent, indiferent de ideologie, şi de a spori rezilienţa societăţilor noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora şi care le întăresc – democraţia, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept. Vă rog să primiţi, domnule Preşedinte, asigurarea deosebitei mele consideraţii”, conchide Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici