4 iulie, Ziua Naţională a SUA. Senator PSD: Relaţia României cu SUA, una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului

Relaţia constantă şi privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului, transmite preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, de Ziua Naţională a Statelor Unite ale Americii.

226 afișări
Imaginea articolului 4 iulie, Ziua Naţională a SUA. Senator PSD: Relaţia României cu SUA, una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului

4 iulie, Ziua Naţională a SUA. Relaţia României cu SUA, una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului

„Într-o epocă a schimbărilor accelerate în care adesea ziua de mâine nu mai seamănă cu ziua de ieri, relaţia constantă şi privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului.

În aceste momente inedite în care starea de incertitudine cauzată de epidemia de Covid-19 tinde să devină noul normal, iar volatilitatea mediului de securitate se menţine ridicată, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezintă mai mult ca niciodată unul din pilonii centrali ai arhitecturii de securitate şi de relaţii externe ai ţării noastre.

România rămâne pe mai departe un partener european activ care sprijină o relaţie transatlantică solidă. Interesele noastre comune sunt dublate de valorile şi principiile specifice lumii libere pe care le împărtăşim”, transmite Robert Cazanciuc.

Conform acestuia, dincolo de bătăliile politice interne, întreg spectrul politic românesc împărtăşeşte această poziţionare.

„Îmi face o deosebită plăcere să exprim în numele Senatului României cele mai sincere urări partenerilor americani cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite. Senatul României va continua să susţină diplomaţia parlamentară, ca parte a proiectului de intensificare şi aprofundarea colaborării dintre ţările noastre, la nivel strategic, economic şi militar. La mulţi ani, America!”, conchide Robert Cazanciuc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici