A doua cea mai mare economie a Europei a intrat în recesiune. Pandemia de coronavirus a prabusit cifrele

  • Franţa se pregăteşte pentru recesiune economică, potrivit unei estimări a Băncii Centrale
  • O scădere de asemenea amploare nu a mai înregistrat economia franceză de la al Doilea Război Mondial încoace, spune ministrul finanţelor, Bruno Le Maire
  • Francezii speră să poată ridica restricţiile pe 15 aprilie şi să reia activităţile economice
2371 afișări
Imaginea articolului A doua cea mai mare economie a Europei a intrat în recesiune. Pandemia de coronavirus a prabusit cifrele

A doua cea mai mare economie a Europei a intrat în recesiune. Pandemia de coronavirus a prabusit cifrele

Economia franceză se pregăteşte pentru impactul crizei provocate de coronavirus, iar estimările Băncii Centrale a Franţei arată o recesiune. Cifrele furnizate de Banca Centrală vin după ce minsitrul francez al finanţelor, Burno Le Maire, a afirmat că este cea mai gravă prăbuşire de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.
 
"Cea mai proastă cifră de creştere pe care a cunoscut-o Franţa după 1945 a fost în anul 2009, după marea criză financiară din 2008, când economia a înregistrat o contraţie de 2.2%. Probabil vom avea o contracţie mai amplă acum. Aceasta arată amploarea magnitudinii şocului cu care ne confruntăm", a spus Le Maire.
 
În Franţa, activitatea economică a scăzut cu 32% în rândul unei mari părţi a mediului de business, iar cifrele estimative arată că la fiecare două săptămâni de carantină activitatea se mai reduce cu 1.5%.
 
Franţa a intrat  în stare de carantină pe 17 martie şi speră să poată ieşi pe 17 aprilie, deşi cifrele bolnavilor de COVID-19 şi ale celor decedaţi nu arată deloc bine. Franţa a avut zile şi cu peste 1.000 de morţi.
 
Guvernele europene aşteaptă şi următoarea şedinţă a Eurogrupului pe seama planului european de salvare economică. Prima dintre acestea a eşuat în ajungerea la un consens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici