A doua dezbatere electorală - Iohannis: Haideţi să sărbătorim 2018 împreună, cu toţii. Ponta: Haideţi să nu stricăm acest proiect

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au avut un schimb de replici, miercuri, la B1TV, pe tema unităţii românilor, liderul ACL spunând: "Haideţi să sărbătorim 2018, împreună cu toţii", iar preşedintele PSD replicând: "Haideţi să nu stricăm acest proiect şi să ne gândim la fraţii noştri, de peste tot".

519 afișări
Imaginea articolului A doua dezbatere electorală - Iohannis: Haideţi să sărbătorim 2018 împreună, cu toţii. Ponta: Haideţi să nu stricăm acest proiect

A doua dezbatere electorală - Iohannis: Haideţi să sărbătorim 2018 împreună, cu toţii. Ponta: Haideţi să nu stricăm acest proiect (Imagine: Mediafax Foto)

În cadrul dezbaterii de miercuri, de la B1TV, celor doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, li s-a cerut să îşi adreseze câte o întrebare. "Eu îmi scot deja răspunsul, că ştiu ce mă întrebaţi", a spus Victor Ponta, imediat ce a aflat că Iohannis a fost ales să pună primul întrebarea.

Klaus Iohannis a spus că nu are ce întrebare să îi pună lui Victor Ponta, pentru că acesta "ar suci răspunsul". "Domnul Ponta este astăzi în mare formă şi neagă tot felul de lucruri, vine cu tot felul de neadevăruri. În această situaţie, ce să cred eu că mi-ar răspunde? Eu cred că indiferent ce aş putea să îl întreb eu pe domnul Ponta, ar suci un răspuns care probabil nu ar corespunde realităţii. Nu doresc să vă întreb nimic, domnule Ponta", a afirmat Iohannis.

Ponta a replicat că el doreşte să îi pună o întrebare lui Klaus Iohannis, precizând că, după experienţa de marţi seară a acestuia cu ultima întrebare, şi el este foarte prudent.

Ponta a spus că nu este vorba despre o polemică, ci se referă la România anului 2018. "V-a învăţat şi la şcoală, în general intelectualii români apreciază foarte mult o declaraţie făcută de un om extraordinar, de un ardelean extraordinar, care spune aşa: «Dacă pentru strămoşii noştri toate drumurile duceau la Roma, pentru noi, românii ardeleni, toate drumurile duc la Bucureşti. Acesta este Sionul neamului românesc»", a spus Ponta.

El a precizat că îi adresează lui Iohannis întrebarea dacă este de acord cu această afirmaţie istorică. "Sunt de acord cu această afirmaţie", a spus Iohannis. Ponta a continuat: "Dar ştiţi de cine a fost făcută?". Iohannis a spus: "Aţi avut o întrebare, v-am răspuns".

Ponta a ţinut să precizeze că este foarte important, afirmând că Iohannis a spus că "Moldova şi Bucovina nu sunt la noi în ţară".

"Acest lucru a fost spus de episcopul de atunci, Cardinalul Iuliu Hossu, care a citit, pe 1 decembrie, la Alba Iulia, Declaraţia de Unire", a explicat Ponta, adăugând: "Dacă sunteţi de acord cu mine, sunt convins că România va avea în 2018 ce sărbători".

Iohannis a replicat: "Domnule Ponta, nu numai că sunt de acord, sunt foarte de acord şi haideţi să renunţăm, că oricum am terminat campnia, să renunăm la toate încercările de dezbinare a românilor. Haideţi să sărbătorim 2018, împreună cu toţii, pentru că avem 100 de ani de la cel mai frumos proiect, marea Unire".

Ponta a spus: "Haideţi să nu stricăm acest proiect şi să ne gândim la fraţii noştri, de peste tot unde sunt ei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici