A început consolidarea seismică a blocului unde a funcţionat celebrul Club A, un loc emblematic pentru multe generaţii de studenţi şi tineri din Bucureşti

A început consolidarea seismică şi renovarea energetică a blocului din strada Blănari 14, aflată în Centrul Istoric, anunţă Nicuşor Dan: „În clădirea monument istoric a funcţionat celebrul Club A, un loc emblematic pentru multe generaţii de studenţi şi tineri din Bucureşti”.

1253 afișări
Imaginea articolului A început consolidarea seismică a blocului unde a funcţionat celebrul Club A, un loc emblematic pentru multe generaţii de studenţi şi tineri din Bucureşti

A început consolidarea seismică a blocului unde a funcţionat Club A

„Am început consolidarea seismică şi renovarea energetică a blocului din strada Blănari 14, aflată în Centrul Istoric. În clădirea monument istoric a funcţionat celebrul Club A, un loc emblematic pentru multe generaţii de studenţi şi tineri din Bucureşti. Construit între anii 1934-1937, acest imobil a găzduit Clubul studenţilor de la Arhitectură, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, fiind încadrat în clasa I de risc seismic. Clădirea rezidenţială multifamilială are cinci etaje, cu spaţii comerciale la parter, club A fiind la subsol”, transmite Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că în cadrul lucrărilor de consolidare se vor efectua reparaţii structurale, se va repara acoperişul şi se va reface planşeul din beton de peste subsol din dreptul curţii interioare, iar pentru reabilitarea termică se va anvelopa clădirea, se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie termoizolantă cu performanţă ridicată şi se va înlocui instalaţia de distribuţie a agentului termic. Pentru instalaţiile de iluminat în spaţiile comune se vor utiliza surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri fotovoltaice şi se va înlocui/moderniza liftul.

„Termenul de execuţie este de 20 de luni. Lucrările de consolidare se vor realiza din bugetul local, însă Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a solicitat o finanţare de 2,47 milioane euro prin PNRR. În prezent, dosarul se află în evaluare la nivelul direcţiei de specialitate din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, încheie Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici