A treia săptămâna de război civil. MAE: 11 români şi trei membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Sudan

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că alte 14 persoane, 11 cetăţeni români şi trei membri de familie ai acestora, au părăsit Sudanul.

537 afișări
Imaginea articolului A treia săptămâna de război civil. MAE: 11 români şi trei membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Sudan

MAE: 11 români şi trei membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Sudan

Potrivit MAE, şase cetăţeni români şi doi membri de familie au părăsit Sudanul vineri cu un zbor de evacuare organizat de către autorităţile britanice, cu destinaţia Cipru. Centrala MAE şi Ambasada României la Nicosia acordă sprijinul necesar pentru repatrierea ulterioară în România, prin asigurarea transportului din Cipru spre ţară, eliberarea documentelor de călătorie şi îndeplinirea tuturor formalităţilor de tranzit, a anunţat MAE.

De asemenea, sâmbătă, alţi cinci cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean sudanez, au părăsit teritoriul Sudanului cu destinaţia Republica Arabă Egipt. Aceştia au informat autorităţile române că doresc să rămână pe teritoriul statului egiptean.

În prezent mai sunt două persoane care se află în atenţia Ambasadei României la Addis Abeba, un cetăţean sudanez, membru de famile al unui cetăţean român şi un cetăţean român. Cetăţeanul sudanez se deplasează pe cale rutieră din Sudan către Etiopia, iar cetăţeanul român a informat misiunea diplomatică că nu mai doreşte evacuarea din Sudan, a mai anunţat MAE.

Până în prezent, din Sudan au fost evacuaţi 39 cetăţeni români şi şase membri de familie ai acestora, cetăţeni străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici