Abbas către Boc: Palestinienii vin de la studii din România cu neveste frumoase, nu doar cu ştiinţă

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a spus, luni, în discuţia cu premierul Emil Boc, că studenţii palestinieni din România revin acasă nu doar cu diplome de studii superioare, ci şi cu "neveste frumoase", întărind astfel legăturile istorice dintre cele două naţiuni.

38 afișări
Imaginea articolului Abbas către Boc: Palestinienii vin de la studii din România cu neveste frumoase, nu doar cu ştiinţă

Abbas către Boc: Palestinienii vin de la studii din România cu neveste frumoase, nu doar cu ştiinţă (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Ne leagă o relaţie foarte strânsă, istorică, de poporul român. O componentă importantă este relaţia pe care a creat-o universitatea românească în ansamblul ei. După cum ştiţi, un număr mare de palestinieni tineri au învăţat în România şi s-au întors la ei acasă purtând idei, aducând ştiinţă şi neveste frumoase", i-a spus Mahmoud Abbas lui Emil Boc, stârnind râsetele membrilor ambelor delegaţii oficiale.

"Da, asta a ajutat la întărirea legăturilor noastre reciproce", a fost de părere şi Boc, care şi-a amintit cu acest prilej, că în vremea studenţiei a avut foarte mulţi colegi palestinieni.

"Am avut şi la Cluj, pe vremea studenţiei, foarte buni colegi cu care am avut o relaţie extraordinară şi sunt într-adevăr şi foarte buni colegi şi nişte oameni extraordinari. Vă mulţumesc sincer şi direct pentru modul cum este tratată de către Autoritatea Naţională Palestiniană comunitatea românească, comunitate care alături de absolvenţii palestinieni cu studii superioare şi doctorale în România constituie un veritabil element de legătură între noi", a spus premierul.

În acest context, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene a arătat că preşedintele Traian Băsescu l-a anunţat că bursele de studii acordate tinerilor palestinieni vor fi suplimentate.

Mahmoud Abbas a mai precizat că la nivelul celor două părţi a fost constituită o comisie mixtă interministerială, iar din aceasta vor face parte şi oameni de afaceri care se vor deplasa în teritoriile palestiniene pentru a identifica noi oportunităţi de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici