ACL a depus plângere penală pe numele unui deputat PSD pentru "folosirea simbolurilor naziste" - FOTO

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, că reprezentanţii ACL au depus o plângere penală pe numele deputatului PSD Sorin-Avram Iacoban, pentru distribuirea unor imagini cu simboluri naziste şi chipul lui Klaus Iohannis pe o pagină de socializare.

511 afișări
Imaginea articolului ACL a depus plângere penală pe numele unui deputat PSD pentru "folosirea simbolurilor naziste" - FOTO

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"S-a depus plângere penală împotriva deputatului PSD Sorin-Avram Iacoban pentru încălcarea legii prin răspândirea prin orice mijloace, ori confecţionarea de simboluri rasiste, fasciste sau xenofobe care este sancţionată de legea 107/2006 pentru aprobarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob", a declarat Orban, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că deputatul PSD a folosit pe Facebook simboluri naziste pentru defăimarea candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis.

"Asocierea lui Victor Ponta cu Vadim Tudor arată că, de fapt, Victor Ponta preia în discursul public mesajul naţionalist-comunist, mesajul xenofob, mesajul antisemit, care este un mesaj retrograd caracteristic secolului XIX şi care nu are nicio legătură cu România europeană a mileniului III", a mai spus Orban.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că plângerea penală a fost formulată de reprezentanţii ACL Iaşi.

Pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD Sorin-Avram Iacoban a distribuit un link şi o fotografie în care apare chipul lui Klaus Iohannis peste care e suprapusă o imagine cu vultur şi svastică. Ulterior, această postare nu a mai putut fi vizualizată.

Deputatul PSD Sorin Avram Iacoban a fost contactat telefonic de MEDIAFAX pentru a exprima un punct de vedere asupra acuzaţiilor formulate la adresa sa.

”Eu nu consider că sunt simboluri naziste. Domnul e în campanie electorală şi e problema dumnealui şi instituţiile statului, dacă dumnealui s-a adresat instituţiilor statului nu au decât să-şi facă treaba şi probabil că vor elucida această problemă”, a spus Iacoban.

Deputatului PSD i s-a precizat că pe pagina sa de Facebook a fost postat un link cu o fotografie cu chipul lui Klaus Iohannis şi acest simbol.

El a admis că a fost vorba de un link distribuit. ”L-am găsit undeva şi l-am distribuit şi eu”, a spus Iacoban, care nu a dorit să facă mai multe comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici