ACL depune plângeri penale împotriva primarului Capitalei şi a prefectului

ACL va depune plângeri penale împotriva membrilor Comisiei de validare din CGMB precum şi plângeri la adresa prefectului şi a primarului general al Capitalei, a declarat, vineri, Mircea Raicu (PDL), arătând că "prin abuz şi şantaj" în CGMB s-a format ”majoritatea PSD-PMP”.

230 afișări
Imaginea articolului ACL depune plângeri penale împotriva primarului Capitalei şi a prefectului

ACL depune plângeri penale împotriva primarului Capitalei şi a prefectului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ieri, 4 septembrie, prin abuz şi şantaj în Consiliul general s-a confirmat majoritatea PSD-PMP. După ce premierul Victor Ponta, legiferând trădarea, a permis traseismul politic, trei dintre foştii noştri colegi, unii membri PMP acum, alţii independenţi afiliaţi aceluiaşi partid s-au alăturat PSD şi au format majoritatea PSD-PMP. Această nouă majoritate, încălcând toate legile care guvernează administraţia locală, a înlocuit ilegal comisia de validare, a exclus consilieri din Consiliul general în mod abuziv şi a validat consilieri generali PSD în locul consilierilor generali PNL", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL din CGMB.

El a spus că toate aceste fapte reprezintă infracţiuni şi sunt pedepsite de Codul penal.

"ACL va formula prin avocaţii săi plângeri penale împotriva membrilor Comisiei de validare care au certificat în fals validarea mandatelor unor consilieri care nu puteau intra în mod legal în consiliu. Vom formula, de asemenea, plângeri împotriva instituţiei prefectului şi a primarului general pentru tot ce au făcut aceştia pentru blocarea consiliului general începând cu luna mai", a adăugat Raicu.

El a mai spus că ACL îi consideră pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi pe prefectul Paul Petrovan "autorii morali ai ordonanţei de urgenţă privind traseismul politic şi ai situaţiei actuale din CGMB".

"ACL consideră că actuala componenţă a Consiliului general este ilegală şi nu reprezintă voinţa bucureştenilor. Dincolo de măsurile legale pe care le va lua, ACL îşi va preciza în zilele următoare atitudinea politică faţă de acest nou consiliu general şi faţă de noua majoritate PSD-PMP", a mai spus Raicu.

PSD, PC şi reprezentanţi ai PPDD au format, joi, o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care l-a votat viceprimar pe consilierul general Gabriel Pîrvu, proaspăt exclus din PDL.

După aproximativ trei ore de începerea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), timp în care au fost discuţii cu privire la aprobarea ordinii de zi, în CGMB a fost formată o nouă majoritate, alcătută în principal din consilierii generali ai PSD, cei ai PC şi cei trei consilieri daţi afară din PDL tot joi.

Consilierul general Gabriel Pîrvu, unul dintre cei trei excluşi din PDL, a fost ales de noua majoritate în funcţia de viceprimar al Capitalei, după ce CGMB a luat act de demisia lui Eugen Nicolăescu.

Înaintea de votarea noului viceprimar, consilierii PSD au introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei 30 de proiecte, motiv pentru care reprezentanţii PDL şi PNL au părăsit sala.

După plecarea consilierilor PDL şi PNL, toţi cei 27 de consilieri rămaşi în sală, reprezentanţi ai noii majorităţi, au votat pentru alegerea lui Pîrvu.

"Se pare că avem o nouă majoritate în Consiliul General, formată din consilieri apropiaţi de domnul Ponta şi de doamna Udrea", a spus liderul consilierilor PNL, Cornel Pieptea.

Odată ales noul viceprimar, majoritatea controlată de PSD a fost consolidată prin validarea mandatelor a trei noi reprezentanţi ai acestui partid - Alexandru Mocioacă, Alexandrina Peter şi Lucia Stanoi.

Mai mult, în baza unor adrese trimise de conducerea PPDD, noua majoritate a aprobat şi încetarea mandatelor celor trei consilieri de la acest partid care au anunţat joi că devin independenţi - Richard Vicenţiu Radu (fost Ghiţă), Iulia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu. În locul acestora, din partea PP-DD au fost validaţi consilieri Cătălin Zamfira, Florentin Gherghiceanu şi Cristina Livia Vasile, care au intrat în noua majoritate, alături de reprezentanţii PSD şi PC.

Astfel, noua majoritate din CGMB are 33 de consilieri şi este formată din reprezentanţii PSD şi PC (27 în total), la care se adaugă cei trei consilieri excluşi din PDL şi alţi trei proaspăt validaţi din partea PPDD. În opoziţie sunt reprezentanţii PDL şi PNL, în total 21 de consilieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici