Acordarea unor ajutoare financiare pentru Republica Moldova, pe agenda Guvernului

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, mai multe memorandumuri privind acordarea unor ajutoare nerambursabile Republicii Moldova, precum şi un proiect de OUG privind înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie, dar şi suplimentarea bugetului MAI.

1017 afișări
Imaginea articolului Acordarea unor ajutoare financiare pentru Republica Moldova, pe agenda Guvernului

Acordarea unor ajutoare financiare pentru Republica Moldova, pe agenda Guvernului

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se află încheierea Programului de cooperare pe anul 2016 între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, având la bază acordul care prevede asistenţă tehnică şi financiară, mai exact acordarea unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro Republicii Moldova.

Acordul a fost semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010 şi cuprinde protocoale adiţionale.

În august 2015, premierul de atunci, Victor Ponta, a anunţat că România va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil de 100 de milioane euro, banii urmând să fie folosiţi pentru continuarea proiectelor de interconectare energetică, a infrastructurii de transport, dar şi pentru extinderea SMURD şi modernizarea unor puncte de trecere a frontierei comune.

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul va discuta un proiect de hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi va aproba Strategia de dezvoltare a Deltei Dunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici