Activitatea Senatului rămâne blocată din cauza absenţei opoziţiei, coaliţia nu are cvorum

Programul Senatului a fost modificat şi în această săptămână de către Biroul Permanent, care a decis, luni, să menţină o singură şedinţă de plen, din cauza absenţei senatorilor opoziţiei.

166 afișări
Imaginea articolului Activitatea Senatului rămâne blocată din cauza absenţei opoziţiei, coaliţia nu are cvorum

Activitatea Senatului rămâne blocată din cauza absenţei opoziţiei, coaliţia nu are cvorum (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Senatului Petru Filip a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, că programul de lucru a fost menţinut modificat şi pentru această săptămână, singura şedinţă de plen fiind programată pentru luni.

Deşi puterea dispune de 68 de senatori, care ar fi suficienţi pentru întrunirea cvorumului, absenţa lui Verestoy Attila, din cauze medicale, face improbabilă desfăşurarea sesiunii de vot.

"Opoziţia din păcate rămâne pe aceeaşi decizie politică, de a nu participa la lucrările de plen şi la şedinţele de comisii", a spus Filip după şedinţa Biroului Permanent, la care a luat parte, de la USL, doar liderul grupului PNL, Puiu Haşotti.

Vicepreşedintele Senatului a afirmat că blocarea în continuare a activităţii Senatului va crea probleme, "câteva zeci bune" de proiecte de lege fiind pe ordinea de zi a comisiilor sau a plenului.

Filip a menţionat că o simplă discuţie în Biroul Permanent cu liderii grupurilor opoziţiei nu poate rezolva problema blocajului, fiind vorba despre o decizie politică la nivelul conducerii USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici