Acuzaţiile privind „scamatoriile” făcute cu fonduri UE | Dancă: Creţu a vorbit despre mere fiind întrebată de pere atunci când a reacţionat la criticile PNL

Purtători de cuvânt al PNL Ionel Dancă a declarat, luni, că „a vorbit despre mere fiind întrebată de pere” Corina Creţu atunci când a reacţionat la acuzaţiile PNL privind „scamatoriile” contabile făcute cu fondurile europene în execuţia bugetară din 2018.

826 afișări
Imaginea articolului Acuzaţiile privind „scamatoriile” făcute cu fonduri UE | Dancă: Creţu a vorbit despre mere fiind întrebată de pere atunci când a reacţionat la criticile PNL

Acuzaţiile privind „scamatoriile” făcute cu fonduri UE | Dancă: Creţu a vorbit despre mere fiind întrebată de pere atunci când a reacţionat la acuzaţiile PNL

„Comisarul European, Corina Creţu, a vorbit despre mere fiind întrebată de pere atunci când a reacţionat la acuzaţiile făcute de Partidul Naţional Liberal privind scamatoriile contabile făcute de cuplul Vâlcov - Teodorovici cu fondurile europene în execuţia bugetară din 2018. Corina Creţu nu a contrazis informaţiile publicate privind decontarea din fondurile europene alocate României pentru perioada 2014 - 2020 a cheltuielilor realizate în cadrul unor proiecte finanţate de la bugetul de stat în anii precedenţi. Mai mult a recunoscut că a insistat pentru ca România să beneficieze de această facilitate, ceea ce în sine nu este nici rău, nici ilegal, pentru a nu se pierde fonduri europene”, a scris Ionel Dancă, luni pe Facebook.

Liberalul a adăugat că nu a elucidat Corina Creţu subiectul raportării false a plăţilor care însumează aproape 5 miliarde de lei doar la capitolul de venituri în bugetul de stat şi la capitolul cheltuieli.

„Ceea ce nu a elucidat comisarul Corina Creţu şi trebuie să o facă în primul rând cei care au comis-o este raportarea falsă a acestor plăţi care însumează aproape 5 miliarde de lei doar la capitolul de venituri în bugetul de stat fără a fi incluse în mod corespondent şi la capitolul cheltuieli aşa cum ar fi fost corect din punct de vedere contabil. În virtutea răspunderii colegiale a membrilor Comisiei Europene din care face parte şi mai ales în calitate de titular al portofoliului de Dezvoltare Regională care gestionează decontarea cererilor de plată din fondurile de coeziune alocate României, Corina Creţu este la fel de responsabilă de elucidarea modului în care aceste plăţi au fost incluse în bugetul de stat”, a explicat Ionel Dancă.

El a mai spus că lipsa unor clarificări din partea Corinei Creţu ar putea ridica suspiciunea că aceasta este complice în manevra fiscală făcută de Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici.

„Lipsa oricărui demers în verificarea datelor privind execuţia bugetară a României cel puţin în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor europene şi modul oficial de raportare a acestora poate ridica suspiciunea de complicitate a comisarului european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, la manevra fiscală şi bugetară de falsificare a deficitului bugetar de către cuplul Vâlcov - Tedorovici”, a conchis Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a afirmat duminică, într-o postare pe Facebook, că deficitul bugetar anunţat de consilierul premierului Darius Vâlcov pentru 2018 este rezultatul unei „falsificări grosolane prin diverse scamatorii fiscale şi contabile”, cu sprijinul comisarului european Corina Creţu.

În replică, Corina Creţu a spus că autorităţile române au trimis spre aprobare Comisiei Europene proiecte în valoare de circa 629 mil. euro, din care 571 mil. euro pentru proiecte care au ajuns în ultimele două săptămâni ale anului 2018.

„Încă de la începutul anului trecut, am avertizat autorităţile române asupra unui risc de decomitere de 830 de milioane de euro la nivelul Programului Operaţional Regional, subliniind în repetate rânduri nevoia de a depune proiecte care să acopere această sumă până la 31 decembrie 2018”, a scris Creţu pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici