Adomniţei: Nimeni din conducerea PNL Iaşi nu susţine demersul lui Sălăvăstru privind congresul

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat, marţi, că niciun reprezentant din conducerea PNL Iaşi nu susţine demersul lui Valerian Sălăvăstru privind organizarea unui congres extraordinar al partidului şi că acesta va răspunde în interiorul partidului pentru opinia sa.

42 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Nimeni din conducerea PNL Iaşi nu susţine demersul lui Sălăvăstru privind congresul

Adomniţei: Nimeni din conducerea PNL Iaşi nu susţine demersul lui Sălăvăstru privind congresul

"Colegul nostru din PNL Iaşi, Valerian Sălăvăstru, a depăşit limita. El a dat de înţeles că ar fi vorbit cu mai mulţi colegi liberali. Ar fi trebuit mai întâi să pună în discuţie demersul său în cadrul PNL Iaşi. Nu ne-a spus nimic şi va răspunde pentru acest lucru", a declarat, marţi, deputatul PNL Cristian Adomniţei.

El a spus că nu se poate pronunţa asupra eventualelor sancţiuni care i-ar putea fi aplicate lui Valerian Sălăvăstru, precizând totodată că "în PNL există democraţie şi poţi să vorbeşti liber".

"PNL Iaşi are 6.000 de membri, iar Sălăvăstru e doar o voce. Nimeni din conducerea PNL Iaşi nu sprijină această opinie privind necesitatea unui congres extraordinar. El face de unul singur ceea ce face, însă conduita partidului trebuie respectată. Dacă n-o respectă, Sălăvăstru poate fi sancţionat. E demersul său. În partid există democraţie şi poţi să vorbeşti liber”, a mai spus deputatul liberal.

Fostul secretar coordonator al PNL Iaşi, Valerian Sălăvăstru, finul liderului liberal ieşean Relu Fenechiu, a cerut organizarea unui congres extraordinar al PNL pentru schimbarea actualei conduceri centrale a partidului, considerând că şefii liberali au negociat neprofesionist formarea Guvernului.

Valerian Sălăvăstru a propus schimbarea conducerii actuale a PNL, dar şi iniţierea unui dialog PDL-PNL pentru formarea unui "puternic partid de dreapta".

El aprecia că PNL a fost scos pe "centura" politicii româneşti, prin "aroganţa" manifestată în negocierile purtate imediat după alegerile din 30 noiembrie şi reclama că decizia rămânerii partidului în opoziţie a fost luată într-un cerc restrâns de persoane, printre care Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Olteanu şi Cristian David.

Citeşte şi:

Un liberal cere congres extraordinar pentru schimbarea conducerii centrale a PNL

Orban pledează pentru congres al PNL organizat după statut

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici