Adomniţei, susţinut pentru a prelua şefia PNL Iaşi, filială condusă de Fenechiu timp de zece ani

Liberalii ieşeni au decis, sâmbătă, în Biroul Politic Teritorial al PNL Iaşi, să îl susţină pe şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei pentru preluarea conducerii PNL Iaşi până la organizarea de alegeri interne, după condamnarea lui Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare.

282 afișări
Imaginea articolului Adomniţei, susţinut pentru a prelua şefia PNL Iaşi, filială condusă de Fenechiu timp de zece ani

Cristian Adomniţei (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Biroul Politic Teritorial (BPT) al PNL Iaşi, care s-a întrunit sâmbătă, a propus Biroului Politic Naţional al partidului ca preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, să preia conducerea organizaţiei judeţene, după ce Relu Fenechiu, care a condus filiala judeţeană a PNL timp de zece ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Potrivit secretarului coordonator al PNL Iaşi, Marius Dangă, şedinţa BPT al PNL Iaşi fusese convocată chiar de Relu Fenechiu încă de miercuri, cu o zi înainte ca acesta să primească sentinţa.

Membrii BPT au propus Biroului Politic Naţional al partidului ca Adomniţei să preia conducerea interimară a filialei până la organizarea de noi alegeri în PNL Iaşi, în 5 aprilie.

"A fost o şedinţă liniştită, desfăşurată într-o atmosferă apăsătoare. Şedinţa fusese convocată de Relu Fenechiu încă de miercuri. Deciziile s-au luat în unanimitate”, a spus secretarul coordonator al PNL Iaşi.

El a precizat că până la decizia Biroului Politic Naţional privind înlocuitorul lui Relu Fenechiu, decizie care va fi luată în perioada următoare, organizaţia judeţeană Iaşi a PNL va fi coordonată de către deputatul Mugur Cozmanciuc.

Secretarul coordonator al PNL Iaşi Marius Dangă a mai spus că şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, este cel mai potrivit pentru a conduce organizaţia în următorii patru ani.

Relu Fenechiu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", s-a predat Poliţiei Judeţene Iaşi joi seară. Fenechiu este în continuare în arestul Poliţiei Iaşi, urmând să fie transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi după ce va ajunge mandatul de executare a pedepsei, în original, de la Bucureşti.

"Nu sunt noutăţi privind mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea. După ce îl vom primi în original, persoana va fi transferată în penitenciar. Nu ştiu dacă va ajunge în acest weekend", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a menţinut, joi, pedeapsa dispusă în 12 iulie 2013 de un complet de trei judecători în cazul deputatului PNL Relu Fenechiu, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, acesta urmând să execute cinci ani de închisoare.

Deputatul Relu Fenechiu a demisionat din PNL, a declarat, joi seară, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Fenechiu, în vârstă de 48 de ani, a fost membru al PNL timp de 18 ani şi se afla la al treilea mandat de deputat. El este căsătorit şi are doi copii.

Relu Fenechiu a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central.

De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul Transformatorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici