Adrian Năstase, Daniela Popa, Bogdan Olteanu şi Ioan Oltean, vicepreşedinţi ai Camerei

Adrian Năstase (PSD), Daniela Popa (PC), Ioan Oltean (PDL) şi Bogdan Olteanu (PNL) au fost aleşi, vineri seară, vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor.

41 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase, Daniela Popa, Bogdan Olteanu şi Ioan Oltean, vicepreşedinţi ai Camerei

Adrian Năstase, Daniela Popa, Bogdan Olteanu, Ioan Oltean, aleşi vicepreşedinţi ai Camerei

Deputaţii au votat secret, cu bile, componenţa Biroului Permanent, potrivit algoritmului stabilit între partidele parlamentare, fiind întrunite 291 de voturi "pentru", din cele 300 valabil exprimate.

Pentru cele patru funcţii de vicepreşedinte, PDL l-a propus pe Ioan Oltean, PNL pe Bogdan Olteanu, PSD+PC pe Adrian Năstase şi Daniela Popa.

Cele patru locuri de secretar au fost obţinute de Dumitru Pardău şi Cezar Preda (PDL), Valeriu Zgonea (PSD) şi Mihai Voicu (PNL).

Chestori vor fi Nicolae Bănicioiu (PSD), Gheorghe Albu (PDL), Kelemen Hunor (UDMR) şi Dan Motreanu (PNL).

Procedura de prezentare a propunerilor partidelor parlamentare şi procedura de vot au fost prezentate de noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a fost felicitată de toţi liderii de grup care au luat cuvântul.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost întrerupă, vineri seară, timp de o jumătate de oră, înainte de anunţarea în plen a rezultatului votului privind componenţa Biroului Permanent.

După numărarea votului, rezultatul nu a fost anunţat imediat, în plen fiind prezenţi doar deputaţi ai PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Deputaţii PSD şi-au stabilit în acest timp, în şedinţa de grup, prin vot, preşedinţii comisiilor care le revin în urma algoritmului şi negocierilor, anume la Comisia de buget - Ştefan Viorel, Comisia de învăţământ - Cristian Dumitrescu, Comisia pentru abuzuri - Ioan Stan, iar la Comisia pentru industrii - Iulian Iancu. De asemenea, Rodica Nassar va ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei de sănătate, iar Mihai Tudose pe cea de şef al Comisiei economice.

Şedinţa în plen a fost reluată însă pentru scurt timp, doar pentru anunţul privind rezultatul votului privind componenţa Biroului Permanent, deoarece PDL a solicitat o pauză de consultări cu privire la stabilirea componenţei pe partide a comisiilor parlamnetare.

Citeşte şi

Voiculescu, Boagiu, Antonescu, Pereş, cei patru vicepreşedinţi ai Senatului

Roberta Anastase, preşedinte al Camerei Deputaţilor

Mircea Geoană a fost ales preşedinte al Senatului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici