Adrian Papahagi se retrage din cursa pentru şefia PMP pentru a-l sprijini pe Daniel Funeriu

Adrian Papahagi a anunţat, sâmbătă, la Congresul PMP, că se va retrage din cursa pentru şefia partidului, pentru a-l sprijini pe Daniel Funeriu.

263 afișări
Imaginea articolului Adrian Papahagi se retrage din cursa pentru şefia PMP pentru a-l sprijini pe Daniel Funeriu

Adrian Papagahi se retrage din cursa pentru şefia PMP pentru a-l sprijini pe Daniel Funeriu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Adrian Papahagi a făcut acest anunţ după discursul Elenei Udrea şi după ce, înaintea Elenei Udrea, şi el a susţinut o intervenţie în faţa delegaţilor la Congres, în calitatea sa de candidat.

Papahagi i-a rugat pe delegaţii prezenţi la Congresul PMP să-l voteze pe Daniel Funeriu, precizând că personal se retrage "în rezerva de cadre a partidului", urmând să poată fi folosit ulterior de PMP.

Anterior, în discursul rostit în faţa delegaţilor la Congres, Adrian Papahagi a arătat că "marii politicieni sunt oameni de curaj", el adresând şi un îndemn inedit: "Nu vă fie frică, nu fiţi căcăcioşi!". Papahagi a reamintit că a folosit un îndemn similar şi atunci când era în PDL. "Acum repet şi aici, nu vă fie frică, nu fiţi căcăcioşi! Noi nu suntem căcăcioşi, noi suntem curajoşi, nu vă fie frică să spuneţi ceea ce credeţi", a arătat el. "Marii politicieni sunt oameni de curaj, restul sunt căcăcioşi", a adăugat Adrian Papahagi.

El a mai arătat că unii au ales "să se dea pe mâna unui caporal", în loc să meargă cu "un căpitan încercat".

"Mi se rupe de partid, vă spun sincer, nu partidul mă interesează pe mine, ci ţara (...). Dacă partidul ăsta este disfuncţional, mai bine la gunoi cu el decât să ne pierdem timpul", a mai spus Papahagi în intervenţia sa.

El a mai arătat că PMP a fost creat pentru a fi o alternativă, "nu ca să intre în jocuri dubioase".

"Noi suntem partidul altfel", a adăugat Papahagi.

El a precizat totodată că nu prea poartă blugi şi speră să nu fie exclus pentru asta.

Adrian Papahagi a mai spus în discursul său că, dacă Eugen Tomac ar fi candidat pentru preşedinţia PMP, atunci el nu s-ar mai fi înscris în cursa pentru şefia partidului. "Dacă Eugen Tomac ar fi candidat din nou, eu nu eram aici. Fiindcă Eugen a decis să nu o facă, m-am simţit dator să prezint viziunea spiritului fondator", a mai spus Papahagi.

Înainte de începerea Congresului PMP, Papahagi a fost întrebat dacă intenţionează să se retragă din cursa pentru şefia PMP, acesta răspunzând că nu are în vedere acest lucru.

După ce şi Adrian Papahagi a anunţat că se retrage din cursă, funcţia de preşedinte al PMP este disputată de Elena Udrea şi Daniel Funeriu.

Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au anunţat la rândul lor că îşi retrag candidaturile pentru şefia PMP şi o susţin pe Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici