Adrian Severin, propus comisar european de organizaţia de femei a PSD

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, la începutul Comitetului Executiv al organizaţiei, că va propune PSD susţinerea europarlamentarului Adrian Severin pentru funcţia de comisar european.

43 afișări
Imaginea articolului Adrian Severin, propus comisar european de organizaţia de femei a PSD

Europarlamentarul Adrian Severin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Plumb a afirmat că va propune Comitetului Executiv al Organizaţiei de Femei votarea unei hotărâri prin care să se solicite PSD susţinerea lui Adrian Severin pentru un post de comisar european.

Ea a susţinut că România trebuie să desemneze, pentru funcţia de comisar european, o persoană care să facă faţă mai multor competenţe, să cunoască politicile europene şi să aibă experienţă în instituţiile UE.

"Sunt de părere că un comisar european nu trebuie să fie un tehnician. În acest moment nu contează portofoliul, ci să desemnăm o persoană care să poată face faţă mai multor competenţe", a adăugat Plumb.

Femeile social-democrate sprijină necondiţionat pe Mircea Geoană în candidatura pentru Preşedinţie

Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv, că femeile social-democrate sprijină necondiţionat pe Mircea Geoană în candidatura pentru Preşedinţie, precum şi pe Ecaterina Andronescu, supusă în ultimul timp la "atacuri şi presiuni".

Plumb a afirmat că Organizaţia de Femei a PSD îl sprijină necondiţionat pe Mircea Geoană în campania pentru alegerile prezidenţiale.

Ea a precizat că Organizaţia o sprijină necondiţionat şi pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, apreciind că aceasta a fost supusă în ultimul timp "multor atacuri şi presiuni politice".

Plumb a mai spus că o altă concluzie a Comitetului Executiv al Organizaţiei de Femei a fost aceea că, în consens, a decis să solicite PSD ca nominalizarea pentru postul de comisar european din partea României să fie un social-democrat.

"Considerăm că persoana lui Adrian Severin se potriveşte cel mai bine portofoliului de comisar european", a adăugat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici