AEP aprobă încă 270 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale 2019: Câte secţii vor fi înfiinţate în total

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, printr-o hotărâre, încă 270 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, informează instituţia. AEP a precizat că acum sunt 714 secţii aprobate, din cele 838 preconizate a fi înfiinţate.

434 afișări
Imaginea articolului AEP aprobă încă 270 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale 2019: Câte secţii vor fi înfiinţate în total

Încă 270 de secţii de votare în străinătate la alegerile prezidenţiale

Înfiinţarea celor 270 de secţii de votare a fost făcută de către AEP la propunerea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, au transmis reprezentanţii Autorităţii, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

„Numărul secţiilor de votare din străinătate aprobate până în prezent de Autoritatea Electorală Permanentă a ajuns la 714, din cele 838 de secţii de votare preconizate a fi înfiinţate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019. Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin Hotărârea nr. 37/2019, propunerile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile a încă 270 de secţii de votare, pe lângă cele 444 aprobate anterior, noile propuneri fiind transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 11 octombrie 2019”, mai arată sursa citată.

Sursa citată mai spune că hotârârea AEP a fost publicată pe site-ul www.roaep.ro la secţiunea LEGISLAŢIE ELECTORALĂ şi poate fi consultată accesând următorul link: http://www.roaep.ro/legislatie/alegeri-prezidentiale/legislatie-secundara-2/

„Potrivit acestei hotărâri, numerotarea secţiilor de votare prevăzute în anexă se realizează în continuarea numerotării secţiilor de votare prevăzute de Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 35 din 4 octombrie 2019 pentru aprobarea propunerilor misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile secţiilor de votare din străinătate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe în data de 3 octombrie 2019, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare a acestora”, arată comunicatul de presă.

Hotărârea 37/2019 a AEP prevede că Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, actul normativ stabileşte că MAE, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare prevăzute în anexă, către AEP, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, precum şi către formaţiunile politice care participă la alegerile prezidenţiale, de îndată ce au fost întocmite, conchide sursa menţionată.

Campania pentru alegerile prezidenţiale a început sâmbătă, 12 octombrie şi se încheie pe 9 noiembrie.

Scrutinul are loc pe 10 noiembrie, iar votul pentru al doilea tur a fost programat pentru data de 24 noiembrie. Românii din străinătate vor vota între 8 şi 10 noiembrie şi, la al doilea tur, între 22 şi 24 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici