Agenţiile internaţionale de presă relatează despre demisia lui Adrian Cioroianu

Agenţiile internaţionale de presă Reuters şi AFP relatează despre demisia ministrului român de Externe, Adrian Cioroianu, în urma decesului unui cetăţean român, care a intrat în greva foamei pentru a protesta faţă de încarcerarea sa în Polonia.

15 afișări
Imaginea articolului Agenţiile internaţionale de presă relatează despre demisia lui Adrian Cioroianu

Agenţiile internaţionale de presă relatează despre demisia lui Adrian Cioroianu (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis să îmi dau demisia din postul de ministru al Afacerilor Externe la finalul zilei", a anunţat Cioroianu vineri, respingând orice vină în cazul decesului lui Daniel Crulic (33 de ani), la jumătatea lui ianuarie. Acesta a stat în greva foamei două luni, pentru a protesta faţă de încarcerarea sa în Polonia, relatează AFP.

Ministrul român de Externe a demisionat vineri, fiind criticat pentru gestionarea defectuoasă a cazului unui român care a murit într-un spital polonez, după ce a stat în greva foamei mai mult timp, menţionează la rândul său agenţia Reuters.

"Este o demisie de onoare. Decizia a fost luată după o discuţie cu premierul Călin Tăriceanu (...), în joc a fost viaţa unei persoane", a precizat Cioroianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici