Ajutorul umanitar al României pentru Japonia constând în apă minerală a ajuns la destinaţie

Ajutorul umanitar acordat de România după cutremurul de la 11 martie, constând din 15.360 de sticle de apă minerală plată de doi litri a ajuns, marţi, pe aeroportul Narita, a anunţat Ambasada Japoniei la Bucureşti.

553 afișări
Imaginea articolului Ajutorul umanitar al României pentru Japonia constând în apă minerală a ajuns la destinaţie

Ajutorul umanitar al României pentru Japonia constând în apă minerală a ajuns la destinaţie (Imagine: Shutterstock)

Ambasada precizează că cele 15.360 de sticle vor fi expediate către zonele afectate de seism, în colaborare cu Programul Mondial pentru Alimentaţie.

Ambasada Japoniei mai precizează în comunicatul citat că au fost trimise şi scrisori de compasiune şi condoleanţe din partea mai multor persoane, printre care preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Mircea Geoană, şi din partea ministrului de Externe, Teodor Baconschi.

"Guvernul Japoniei apreciază profund solidaritatea şi ajutorul generos venite din partea Guvernului României şi a poporului român", se mai arată în comunicat.

Guvernul României a decis, la jumătatea lunii iunie, să acorde ajutor umanitar de urgenţă constând în apă plată în valoare de 50.000 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern care prevedea însă alocarea unei sume de peste şapte ori mai mare - respectiv 383.000 de lei - pentru transportul apei pe ruta Bucureşti-Tokyo.

În 11 martie, în Japonia a avut loc un cutremur de 8,9 grade pe scara Richter, urmat de numeroase replici şi de un tsunami devastator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici