Alba: O parte dintre consilierii locali cer demisia lui Rareş Buglea, care a propus sterilizarea femeilor rome

Peste jumătate dintre consilierii locali din Alba Iulia i-au cerut, marţi, printr-un memoriu, alesului local PNL Rareş Buglea să îşi dea demisia de onoare din acest for ca un act de "probitate morală", pentru afirmaţiile făcute privind sterilizarea femeilor de etnie romă.

176 afișări
Imaginea articolului Alba: O parte dintre consilierii locali cer demisia lui Rareş Buglea, care a propus sterilizarea femeilor rome

Alba:O parte dintre consilierii locali cer demisia alesului care a propus sterilizarea femeilor rome (Imagine: Mediafax Foto)

Consilierul local PDL Raul Tudoraşcu a prezentat, marţi, în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia, un memoriu semnat de 12 aleşi PDL şi PPDD, printre care şi viceprimarii Paul Voicu (PDL) şi Dorin Şerdean (PPDD), prin care au cerut demisia consilierului liberal Rareş Buglea pentru afirmaţiile făcute de acesta privind sterilizarea femeilor de etnie romă.

Raul Tudoraşcu a declarat că grupul celor 12 consilieri locali a dorit să se dezică de afirmaţiile făcute de Rareş Buglea şi să se delimiteze astfel de orice "manifestare rasistă, xenofobă sau şovină".

"Opinăm că din poziţia pe care o deţine atât politic, cât şi cu statutul de reprezentant al comunităţii nu poţi sau, mai degrabă, nu îţi este permis să faci apel la aşa-zise «metode de purificare etnică» condamnate istoric şi legal de către toate statele Uniunii Europene (…) Rareş Buglea nu îşi mai are locul în Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, demonstrând că are o problemă cu o parte din locuitorii din Alba Iulia pe care îi reprezintă", a spus Tudoraşcu.

Cei 12 consilieri locali i-au cerut lui Buglea demisia de onoare ca "un act de probitate morală".

La rândul său, Rareş Buglea i-a acuzat pe cei 12 consilieri locali că vor "să scape de un adversar politic" şi a anunţat că nu îşi va da demisia din funcţia de consilier local.

El a precizat că şi-a cerut scuze public pe Facebook pentru afirmaţiile făcute privind sterilizarea femeilor de etnie romă şi şi-a exprimat convingerea că toţi colegii săi au înţeles ce a vrut să spună.

Rareş Buglea a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbea despre educaţia sexuală a membrilor etniei rome, dar şi despre sterilizarea femeii rome.

"Am introdus noi apa în ţigănime...( apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă Dedeman :) ) Ei, bine, dragii mei, acolo s-a introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală.... ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii, şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane!", susţinea Buglea în postarea sa de pe reţeaua de socializare, care conţine numeroase greşeli gramaticale.

Consilierul local mai spunea că femeia romă nu ar mai trebui lăsată să nască al doilea sau al cincilea copil, iar "statul să plătească ajutoare sociale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici