Albert de Monaco i-a spus lui Geoană că România nu exploatează suficient potenţialul Deltei

Prinţul Albert de Monaco a afirmat, joi, în întâlnirea cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi cu vicepreşedintele Camerei, Adrian Năstase, că România nu exploatează suficient potenţialul Deltei Dunării.

34 afișări
Imaginea articolului Albert de Monaco i-a spus lui Geoană că România nu exploatează suficient potenţialul Deltei

Albert de Monaco i-a spus lui Geoană că România nu exploatează suficient potenţialul Deltei

Prinţul Albert de Monaco a primit de la preşedintele Senatului două albume cu fotografii din România şi o replică din cristal a "Coloanei Infinitului", el oferindu-i lui Geoană o medalie.

Sursele participante la întâlnire au arătat că, în discuţiile cu Mircea Geoană, la care au mai participat şi vicepreşedintele Camerei, Adrian Năstase, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, prinţul Albert de Monaco a remarcat că România nu exploatează suficient potenţialul Deltei Dunării.

La începutul discuţiilor, Geoană a afirmat că Albert de Monaco este o persoană foarte importantă pentru România, iar vizita acestuia în ţara noastră este un bun prilej pentru impulsionarea relaţiilor bilaterale economice şi politice.

Prinţul a spus că România are un "viitor important" în faţă şi a exprimat aprecieri la adresa diplomaţiei româneşti.

Mircea Geoană şi Albert de Monaco au stabilit, de principiu, formarea unei comisii bilaterale care să actualizeze înţelegerile şi protocoalele semnate de cele două ţări, acte care au fost semnate acum câteva zeci de ani.

După discuţiile oficiale, Geoană l-a invitat pentru câteva minute pe Albert de Monaco în biroul de preşedinte al Senatului, cei doi ieşind, pentru scurt timp, şi pe terasa biroului.

La întâlnire a participat, şi actriţa Ramona Bădescu, ea făcând parte dintr-o delegaţie a Asociaţiei românilor din Italia care urma să se întâlnească ulterior cu preşedintele Senatului. Bădescu a ajuns accidental lângă delegaţia monegască şi a profitat de ocazie pentru a intra în salonul în care s-a desfăşurat întâlnirea dintre Geoană şi Albert de Monaco.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco se află în România într-o vizită oficială de două zile, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, programul său incluzând o deplasare în Delta Dunării şi întâlniri cu oficialităţile din judeţul Tulcea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după întâlnirea cu prinţul Albert al II-lea, că până anul acesta s-a făcut foarte puţin pentru promovarea Dunării ca obiectiv turistic, dar în acest an Delta şi Dunărea în ansamblu vor face "cu certitudine" obiectul unei promovări prin Ministerul Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici