ALDE vrea să depună amendament la alegerea primarilor în două tururi: Cum ar putea fi aleşi preşedinţii de consilii judeţene

ALDE, împreună cu Pro România, vor depune un amendament la proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi pentru care Guvernul şi-a asumat asumat răspunderea, prin care preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de consilierii judeţeni, a anunţat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

940 afișări
Imaginea articolului ALDE vrea să depună amendament la alegerea primarilor în două tururi: Cum ar putea fi aleşi preşedinţii de consilii judeţene

ALDE vrea să depună amendament la alegerea primarilor în două tururi

"Noi vom depune, am discutat şi cu Pro România, amendament la legea privitoare la asumarea răspunderii pe care a depus-o Guvernul, prin care preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi de către consilierii judeţeni. Nu văd de ce acum am discuta de alegerea primarilor în două tururi şi nu am putea să introducem şi acest amendament", a declarat, în Parlament, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale a partidului.

Şeful Executivului, Ludovic Orban, a anunţat, duminică, faptul că Guvernul susţine alegerea preşedinţilor de consilii judeţene de către consilierii judeţeni şi că va interveni în privinţa proiectului de lege dezbătut de Parlament doar dacă vor exista „tergiversări procedurale”.

„În privinţa alegerii preşedinţilor de Consilii Judeţene, din cauză că şi UDMR susţine această iniţiativă există şanse foarte mari ca acest proiect de lege să iasă din defuncta Comisie de Cod electoral, că există o majoritate favorabilă, se poate adopta pe cale parlamentară. Dar vom analiza să vedem clar ce se întâmplă. Şi aici vrem să intervenim în cazul în care prin tergiversări procedurale poate fi împierdicată adoptarea acestei modificări. Poziţia noastră este foarte clară, ne dorim ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi de consilierii judeţeni”, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Guvernul a anunţat că îşi asumă răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În replică, PSD a anunţat că depune moţiune de cenzură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici