Alecu renunţă la şefia PDL Buzău după o săptămână, invocând scorul de 20% impus la europarlamentare

Liderul PDL Buzău, Valeriu Alecu, instalat în funcţie săptămâna trecută după demisia lui Cezar Preda în luna februarie, a renunţat la conducerea filialei, invocând ţinta de 20 la sută impusă la europarlamentare de preşedintele partidului, Vasile Blaga, care nu ar putea fi obţinută şi la Buzău.

138 afișări
Imaginea articolului Alecu renunţă la şefia PDL Buzău după o săptămână, invocând scorul de 20% impus la europarlamentare

Liderul PDL Buzău, Valeriu Alecu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Fostul deputat Valeriu Alecu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a renunţat la conducerea PDL Buzău, anunţând decizia şi la Bucureşti.

Alecu a precizat că a decis să renunţe la şefia organizaţiei buzoiene după ce liderul PDL, Vasile Blaga, ar fi impus filialelor din ţară un scor de 20 la sută la alegerile europarlamentare, fostul deputat considerând că la Buzău nu se pot obţine asemenea rezultate.

"Sunt nişte elemente de natură obiectivă: timpul foarte scurt până la alegerile europarlamentare, dorinţa de a avea un scor bun, elemente ce ţin de organizarea unei campanii electorale plus că există o decizie a BPN în urma căreia organizaţiile care se vor clasa pe ultimele zece locuri vor trebui să dea socoteală. Vasile Blaga a afirmat că PDL îşi propune un scor de 20 la sută, iar la Buzău, după părerea mea, nu e posibil aşa ceva. Dacă Buzăul ajunge la un 13-14 la sută este bine", a declarat Valeriu Alecu.

Fostul deputat a afirmat că nu este timp suficient pentru a pregăti alegerile din luna mai, astfel încât PDL Buzău să obţină ţinta impusă de Vasile Blaga.

"Elementele de campanie electorală trebuie asigurate începând de la pliante, bannere şi până la materiale promoţionale, iar la cum se prezintă organizaţia de la Buzău un scor de 13-14 la sută ar fi o realizare. Organizaţia va fi condusă de Raul Florescu şi de Biroul Judeţean, ales în toamnă. Ei vor trebui să îşi asume rezultatele la aceste alegeri şi dacă vor avea un scor bun vor fi reconfirmaţi. Dacă se vor clasa în ultimele zece organizaţii vor trebui să dea explicaţii", a mai declarat Valeriu Alecu.

Valeriu Alecu a precizat că va rămâne membru PDL.

Fostul deputat democrat-liberal Valeriu Alecu a fost desemnat, în 18 martie, preşedinte interimar al PDL Buzău, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean condusă de secretarul regional Gigi Chiru.

Valeriu Alecu a fost deputat PDL în legislatura 2008-2012. În ultima vreme, el nu s-a mai afirmat în interiorul partidului, surse politice declarând că retragerea acestuia a fost urmarea unor conflicte cu fostul lider al PDL Buzău Cezar Preda.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012, Valeriu Alecu a candidat pentru un nou mandat de deputat, însă a pierdut în faţa candidatului USL.

În 5 februarie 2014, Cezar Preda anunţa că demisionează din funcţiile de vicepreşedinte al PDL la nivel naţional şi de preşedinte al PDL Buzău.

În decembrie 2012, Cezar Preda a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi de cea de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, în urma rezultatelor slabe obţinute de democrat-liberalii buzoieni la alegerile parlamentare. Patru zile mai târziu, el a revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că este conştient de faptul că este ultima oară când i "se tolerează o atitudine individualistă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici