Alegerea unui nou preşedinte al Senatului. Tăriceanu o acuză pe Dăncilă de „lovitură sub centură”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia de luni seara din CEx al PSD de a îl susţine în continuare pe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului este o lovitură sunt centură pe care Viorica Dăncilă şi social-democraţii vor să o aplice ALDE.

1442 afișări
Imaginea articolului Alegerea unui nou preşedinte al Senatului. Tăriceanu o acuză pe Dăncilă de „lovitură sub centură”

Tăriceanu o acuză pe Dăncilă de „lovitură sub centură” pentru funcţia pe care a eliberat-o

„Un atac, o lovitură sub centură pe care doamna Dăncilă, împreună cu colegi ei vrea să o aplice ALDE. Decizia luată în ALDE a fost ca ALDE să aibă o propunere în persoana colegului nostru Iani Popa. Ne vom trezi în situaţia nefirească de a avea două propuneri pentru funcţia de preşedinte, amândouă din partea ALDE. Singura propunere valabilă e cea pe care o face grupul nostru”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD, a decis luni în CEx, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea PNL.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului.

Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca.

Tăriceanu, despre posibila excludere a lui Meleşcanu din ALDE: Nu se produce instantaneu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, întrebat despre excluderea lui Teodor Meleşcanu din ALDE, că decizia se aplică însă nu se produce instantaneu, trebuind să se întrunescă forurile statutare ale partidului.

„Nu fac niciun fel de anticipaţii pentru că eu aştept rezultatul votului (privind şefia Senatului - n.r.). Dacă domnia sa aşteaptă să fie nominalizat candidat şi acceptă această candidatură intră sub incidenţa hotărârii pe care noi al luat-o. Deci fiecare care acceptă o astfel de postură îşi asumă nişte consecinţe”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Întrebat dacă Teodor Meleşcanu va fi exclus automat din ALDE dacă ajunge la şefia Senatului, Tăriceanu a răspuns: „Cei care fac aşa ceva trebuie să ştie că se aplică ultima hotărâre. Se convoacă Biroul Politic el face către solicitare către Delegaţia Permanentă şi apoi se ia decizia. Nu se produce instantaneu”.

Chestionat dacă o plecare a lui Teodor Meleşcanu ar putea însemna pierderea grupului ALDE la Senat, Călin Popescu Tăriceanu a spus că rămâne de văzut, însă a precizat că există o prevedere regulamentară „care ne permite să funcţionăm în continuare sub forma unui grup mixt. Domnul Meleşcanu a declarat că acceptă nominalizarea, dar nu îşi dă demisia din grupul ALDE. Nu ştiu care e misterul acestei formule pe care numai el poate să o înţeleagă”.

Senatul îşi va alege conducerea în plenul de marţi, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD, a decis luni în CEx, să îl susţină în continuare pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, în timp ce ALDE îl susţine pe Ion Popa pentru această funcţie. Alina Gorghiu este propunerea PNL.

ALDE a stabilit, săptămâna trecută, susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcţii, fără acordul formaţiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleşcanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici