Alegeri în Grecia: conservatorii lui Mitsotakis în frunte

Alegeri în Grecia. Potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, conservatorii lui Mitsotakis sunt în frunte. Premierul ar fi obţinut între 40-36% din voturi, Syriza între 29-25%.

401 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Grecia: conservatorii lui Mitsotakis în frunte

Sursa foto: MediafaxFoto

Potrivit primelor sondaje la ieşirea de la urne cu privire la alegerile din Grecia, realizate de radiodifuzorul Ert, partidul Noua Democraţie al premierului demisionar Kyriakos Mitsotakis este dat cu între 40 şi 36% din voturi.

Syriza, partidul lui Alexis Tsipras, se situează în schimb între 29 şi 35 de procente.

Pasok, a treia forţă politică, ar fi obţinut între 12,5% şi 9,5%.

Aproape 10 milioane de cetăţeni au fost chemaţi la urne în Grecia pentru a alege noul guvern.

Optimismul în principalul partid al stângii greceşti este „prudent”, deoarece la urne erau aşteptaţi 438.000 de tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, în rândul cărora procentul de indecişi este de aproximativ 10%. Un rezervor din care liderul opoziţiei, Alexis Tsipras, speră să îl ajungă din urmă pe principalul rival şi să încerce să formeze un guvern de coaliţie progresistă cu celelalte partide, inclusiv cu Pasok, a treia forţă politică a ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici