ALEGERI LOCALE 2012 - Candidaţi la CJ Sălaj - actualul şef, cântăreţul Dinu Iancu Sălăjanu, un medic şi un ziarist

Tiberiu Marc (USL), actual şef al CJ Sălaj, candidează pentru al treilea mandat, având şapte contracandidaţi, între care artistul popular Dinu Iancu Sălăjanu (PDL), un medic şi un ziarist, iar la Primăria Zalău sunt zece candidaţi, între care actualul edil, şeful ISJ şi directorul de la Cadastru.

775 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Candidaţi la CJ Sălaj - actualul şef, cântăreţul Dinu Iancu Sălăjanu, un medic şi un ziarist

ALEGERI LOCALE 2012 - Candidaţi la CJ Sălaj - actualul şef, cântăreţul Dinu Iancu Sălăjanu, un medic şi un ziarist

În Sălaj, pentru şefia Consiliului Judeţean au fost depuse şapte candidaturi.

Astfel, actualul preşedinte al CJ, Tiberiu Marc, lider al PSD Sălaj, candidează pentru al treilea mandat din partea USL. El s-a aflat la conducerea acestei instituţii în ultimii opt ani, dar a fost şi prefect al judeţului, în perioada ianuarie 2001 – aprilie 2004. Printre proiectele cu care se laudă Tiberiu Marc în perioada în care a fost la şefia CJ se numără reabilitarea şi modernizarea drumului Ciucea – Vârşolţ, dar şi proiectul anual "Satul sălăjean”, prin care sunt promovaţi producătorii locali şi produsele lor.

Artistul popular Dinu Iancu Sălăjanu candidează pentru prima dată pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, susţinut de PDL.

Săptămâna trecută, el a marcat 20 de ani de activitate artistică, printr-un amplu spectacol folcloric susţinut la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău.

Candidatul UDMR pentru conducerea CJ este actualul vicepreşedinte al instituţiei, Csoka Tiberiu, în timp ce din partea Partidului Maghiar din Transilvania candidează medicul dermatolog Sandor Josef.

Partidului Civic Maghiar îl are drept candidat la şefia CJ pe jurnalistul Paap Lajos, în timp ce PRM l-a înscris în competiţia electorală pe liderul filialei, Viorel Stanca.

El a fost preşedintele PDL Sălaj până la finele anului 2008, când şi-a dat demisia din această funcţie, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de democrat-liberalii sălăjeni la alegerile locale.

Pentru şefia CJ s-a înscris ca independent şi fostul prim-vicepreşedinte al PDL Sălaj Gheorghe Stanciu, care în ultimele două săptămâni a fost implicat într-un scandal politic împreună cu Protopopiatul Ortodox Şimleu Silvaniei. Astfel, Gheorghe Stanciu a achitat asigurările mai multor case parohiale ortodoxe din judeţ, care aparţin de Protopiatul respectiv, lăsând în schimb la secretariatul acestuia liste care trebuiau completate cu semnături în vederea candidaturii lui ca independent la şefia Consiliului Judeţean Sălaj.

Preoţii ale căror asigurări pentru casele parohiale au fost achitate de Stanciu au primit, în Vinerea Mare, din partea Protopopiatului Şimleu Silvaniei două mesaje pe telefoanele mobile: un prim mesaj în care erau anunţaţi despre faptul că Gheorghe Stanciu a achitat integral asigurările caselor lor parohiale şi că le transmite sărbători fericite şi un al doilea mesaj prin care preoţii erau rugaţi ca, până în 25 aprilie, să aducă la Protopopiat o serie de acte bisericeşti, dar şi listele cu semnături pentru Gheorghe Stanciu.

După ce această situaţia a fost făcută publică de presa locală, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului a luat decizia să nu îi prelungeascu protopopului Vasile Boşca mandatul de patru ani, expirat în 12 aprilie, şi a numit un protopop nou la Protopopiatul Şimleu Silvaniei, în persoana lui Dan Haiduc.

Gheorghe Stanciu a fost prim-vicepreşedinte al PDL Sălaj din octombrie 2010 până în octombrie 2011, când a fost exclus din partid.

Pentru Primăria Zalău s-au înscris zece candidaţi.

Astfel, actualul edil, liberalul Radu Căpîlnaşiu, candidează pentru cel de-al treilea mandat, din partea USL.

Principalii săi contracandidaţi sunt şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, care candidează din partea PDL, şi directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sălaj, Lakatos Alexandru, din partea UDMR.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania l-a înscris în cursa electorală pe Tunyogy Timea, profesor de limba engleză, în timp ce din partea Partidului Civic Maghiar candidează la primăria zalău Fekete Carol, actual viceprimar al municipiului.

La funcţia de primar al Zalăului candidează şi doi economişti - Otto Haller, din partea PP-DD şi Szentkiraliy Boda-Laszlo, din partea Partidului Verde, în timp ce PRM îl are candidat pe Zamfir Brânduşe, actual consilier judeţean şi prim-vicepreşedinte al acestui partid. Ultimii doi candidaţi înscrişi pentru Primăria Zalău sunt Adrian Buda, din partea PNŢCD, şi Ecaterina Handulescu - UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici