ALEGERI LOCALE 2012: Olguţa Vasilescu a câştigat Primăria Craiova cu 46,24 %, Solomon a obţinut 39,88 % - numărătoare paralelă

Candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a câştigat alegerile cu 46,24 la sută din voturi, în timp ce actualul primar, Antonie Solomon, a obţinut 39,88 la sută din voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de PDL.

2036 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Olguţa Vasilescu a câştigat Primăria Craiova cu 46,24 %, Solomon a obţinut 39,88 % - numărătoare paralelă

Olguţa Vasilescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Rezultatele parţiale sunt centralizate din 114 secţii din totalul de 168 şi arată că Lia Olguţa Vasilescu a câştigat alegerile cu 46,24 la sută din voturi, Antonie Solomon a obţinut 39,88 la sută din voturi, iar candidatul PDL Mărinică Dincă a primit 7,97 la sută din voturi.

La Consiliul Local Craiova, USL a obţinut 52,36 la sută din voturi, UNPR - 26,48 la sută, PDL - 10,96 la sută, iar PPDD - 5,45 la sută, datele fiind furnizate de membrii PDL care au efectuat numărătoarea paralelă.

Municipiul Craiova a fost condus în ultimii opt ani de Antonie Solomon, trecut de la PSD la PDL şi ajuns la UNPR. În 2004, el a fost ales din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat, fiind ales din primul tur, iar acum a candidat din partea UNPR.

În martie 2010, primarul Antonie Solomon a fost reţinut de procurorii DNA, iar apoi a fost arestat pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. La o săptămână după ce magistraţii Tribunalului Argeş au emis mandatul de arestare, Antonie Solomon a fost suspendat din funcţia de primar.

În dosarul în care este judecat şi omul de afaceri Cornel Penescu, Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. După şase luni de detenţie, timp în care a fost transferat din Penitenciarul Colibaşi la Penitenciarul din Galaţi, Antonie Solomon a fost eliberat în 8 septembrie 2010, iar la un an şi patru luni de la suspendarea din funcţie, Antonie Solomon s-a întors în fruntea Primăriei Craiova.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici