REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2012 - IRES: Emil Boc pierde la Cluj, Olguţa Vasilescu câştigă la Craiova

Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, candidatul USL, care a primit 43,9% dintre opţiuni, iar Lia Olguţa Vasilescu (USL) a câştigat Primăria Craiovei, cu 52,4%, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.

2290 afișări
Imaginea articolului REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2012 - IRES: Emil Boc pierde la Cluj, Olguţa Vasilescu câştigă la Craiova

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2012 - IRES: Emil Boc pierde la Cluj, Olguţa Vasilescu câştigă la Craiova

Datele sondajului arată că Emil Boc a fost votat la alegerile locale de 36,9 la sută dintre alegătorii clujeni.

Următoarele opţiuni ale clujenilor au mers către Peter Eckstein-Kovacs (11%), Mirel Tarborean (2,7%) şi Mircia Giurgiu (1,8%), mai arată sondajul IRES, publicat pe site-ul Digi24.ro. Ceilalţi şapte candidaţi înscrişi în cursa pentru primăria Clujului au sub 1%.

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi dominat de USL, reprezentanţii ei primind 44% din voturi. Restul locurilor de consilieri locali vor fi ocupate de reprezentanţii PDL, care au fost votaţi de 32,5% dintre alegători, şi de cei ai UDMR, preferinţa a 13,2% dintre alegători.

PP-DD a luat 4% din voturile clujenilor pentru consiliul local, urmat de PNŢCD (1,6%) şi PRM (1,5%). Restul formaţiunilor politice au primit sub 1% din voturi, mai arată sondajul citat de Digi24.ro.

La Craiova, Lia Olguţa Vasilescu a fost urmată în preferinţele alegătorilor de candidatul UNPR Antonie Solomon, care a obţinut 36,1% din voturi, şi de candidatul PDL Marinică Dincă, opţiunea a 7,5% dintre electori. Candidatul PP-DD, Ionel Pană, a obţinut 2,5% din sufragii.

Şi Consiliul local Craiova va fi dominat de USL, candidaţii formaţiunii primind 61,2% din voturi. Aceştia au fost urmaţi în preferinţele alegătorilor de cei ai UNPR, care au primit 21,1% din voturi, de cei ai PDL, cu 9,9% din voturi, şi de cei ai PP-DD, cu 4% din voturi.

La Iaşi rămâne primar rămâne Gheorghe Nichita, candidat din partea USL pentru un nou mandat. Acesta a obţinut 63,5 la sută din sufragii, potrivit aceluiaşi exit-poll. El a fost urmat în preferinţele ieşenilor de candidatul Tudor Ciuhodaru, reprezentând Alianţa pentru Iaşi, care a obţinut, potrivit IRES, 11,8% din voturi. Au urmat, în ordine, Vasile Daniel Oajdea, de la PP-DD, cu 10,8%, şi Nicuşor Păduraru, de la PDL, cu 9,8%.

Consiliul Local al Municipiului Iaşi va fi dominat, potrivit datelor IRES, de reprezentanţii USL, care au fost preferaţi de 65,5% dintre ieşeni. Candidaţii PDL au fost votaţi de 14,2% dintre ieşeni, cei ai PP-DD de 9,4% iar cei ai UNPR de 2,8% dintre votanţi, arată exit-poll-ul IRES.

Primăria Timişoarei a revenit candidatului USL Nicolae Robu, care a fost votat de 51,6 la sută dintre timişorenii care au mers la vot, arată acelaşi sondaj.

Următorul clasat în cursa pentru primăria Timişoarei este actualul viceprimar, Adrian Orza, reprezentant al PNŢCD, care a obţinut 22,3% din voturi, pe locul trei clasându-se Gheorghe Nodiţi, candidatul PDL, care a obţinut 9,1% din sufragii.

Şi la Timişoara, Consiliul Local va fi dominat de USL. Astfel, reprezentanţii Uniunii au fost preferaţi de 51,9% din alegători, cei ai PDL de 14,7% din electori iar cei ai Uniunii pentru Timiş au primit voturile a 12,3% dintre timişoreni. Pe locul al patrulea s-au situat candidaţii PPDD, cu 7,7% din voturi, iar al cincilea loc este ocupat de cei ai UDMR, cu 5,6% din voturi. Reprezentanţii UNPR au obţinut 2,8% din voturi, iar restul competitorilor au primit sub 1,5% din sufragii, potrivit exit-poll-ului realizat la comanda DigiTV.

 

USL, majoritar în CGMB, cu 64% din voturi, urmat de PDL (16,2%) şi PPDD (7,7%)

USL va domina Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cu opţiunile a 64% din bucureşteni, celelalte locuri urmând să fie ocupate de reprezentanţii PDL, aleşi de 16,2% dintre electori, şi de reprezentanţii PPDD, opţiunea pentru 7,7% din bucureşteni, arată exit-poll-ul IRES pentru DigiTV.

UNPR a fost creditat, cu 3,9% din voturi, fiind urmat de PRM, cu 2,2%.

PER şi PNG-CD au obţinut fiecare câte 1,1% din sufragii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici