ALEGERI LOCALE 2012: Secţii de votare în cantine, puncte termice, săli de nunţi, magazine, policlinici

Majoritatea secţiilor de votare pentru alegerile locale vor fi organizate în şcoli, însă unele vor funcţiona în muzee, cinematografe, case particulare, cantine, partere de bloc, puncte termice, clădiri ale fostelor CAP-uri, săli de nunţi, hoteluri, magazine sau localuri de alimentaţie publică.

3807 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Secţii de votare în cantine, puncte termice, săli de nunţi, magazine, policlinici

ALEGERI LOCALE 2012: Secţii de votare în cantine, puncte termice, săli de nunţi, magazine, policlinici (Imagine: Ana Poenariu/Arhiva Mediafax Foto)

Pentru alegerile locale din 10 iunie vor fi înfiinţate peste 18.000 de secţii de votare. Majoritatea secţiilor de votare vor fi amenajate în clădiri ale unor instituţii şcolare - creşe, grădiniţe, şcoli, grupuri şcolare, şcoli de arte şi meserii, licee, colegii, universităţi de stat sau private - în săli de curs, internate, săli de festivităţi sau în săli de sport, dar şi în săli ale bibliotecilor comunale sau orăşeneşti.

Multe dintre secţiile de votare vor fi înfiinţate în case de cultură, cămine culturale, centre culturale sau săli polivalente.

Şi instituţiile de sănătate publică vor găzdui secţii de votare. Astfel, mai multe secţii de votare vor fi înfiinţate pe holurile dispensarelor, policlinicilor şi ale spitalelor.

Unele secţii de votare vor fi amenajate în sediile primăriilor, în diverse clădiri administrative, săli de şedinţe sau în sedii ale poliţiei locale, în centre de zi pentru persoane vârstnice, în cămine sociale, în cluburi ale pensionarilor, direcţii de asistenţă socială, în sedii ale direcţiilor de sănătate publică, în centre de zi, case de copii sau cantine de ajutor social.

În judeţul Alba, vor funcţiona secţii de votare în holul cinematografului "Dacia", în holul bazinului olimpic şi în incinta Stadionului Muncipal "Cetate" din municipiul Alba Iulia.

Alte secţii de votare vor fi amenajate în cantina Grupului şcolar industrial Sebeş, la Clubul vânătorilor din Ocna Mureş, în sala de nunţi a Căminului Cultural Cetatea de Baltă, în sala de mese a Taberei de creaţie şi odihnă Avram Iancu din comuna Ocoliş şi în sediile fostelor CAP-uri din satul Secăşel, comuna Ohaba, şi din satul Tău, comuna Roşia de Secaş.

În judeţul Arad, edilul municipiului Arad a decis să amplaseze secţii de votare în holul Policlinicii Municipale, la Spitalul Clinic Municipal - Secţia O.R.L., în sediul Garzii Financiare şi în clădirea Patinoarului Municipal.

Acelaşi judeţ va găzdui, printre altele, secţii de votare la Palatul Copiilor din oraşul Lipova, în sedii ale APIA, în cadrul Pichetului de Grăniceri din oraşul Nădlac, într-un magazin sătesc (sat Baraţca, comuna Păuliş) şi într-o remiză PSI (sat Sînpetru German, comuna Secusigiu).

Edilii din judeţul Argeş au stabilit că se vor organiza, printre altele, secţii de votare în sediul Societăţii "Construcţii-Reparaţii Mioveni" SRL, în Casa de Cultură a Sindicatelor Automobile Dacia din Mioveni.

În municipiul Bacău (judeţul Bacău), unii dintre alegători vor merge la vot în secţiile de votare din sediul S.C. E-ON ELECTRICA şi de la Bazinul de înot acoperit.

Unii dintre cetăţenii cu drept de vot din judeţ vor merge la urne în Casa Prăznicală Biserica Ortodoxă "Sf.Treime" (satul Motoceşti, comuna Gura Văii), la Asezământul filantropic "Sfântul Voievod Ştefan cel Mare" (satul Hîrja, comuna Oituz), la Sera Borzeşti din municipiul Oneşti sau la Clubul elevilor din Comăneşti.

Bihorenii care locuiesc în municipiul Oradea sunt aşteptaţi la urne la una dintre secţiile de votare ce vor fi amenajate la Policlinica de copii, la Spitalul de copii, la Oraşul Copiilor şi în Casa Minunată, la ştrandul termal Ioşia-Nord, în sediul Fundaţiei de Scleroză Multiplă, la Centrul de recoltare a sângelui, la Dispensarul TBC sau la Palatul Copiilor şi Elevilor. Alte secţii de votare vor fi înfiinţate în sediul SC Mirus SRL şi în Casa Sfântul Anton (municipiul Salonta) şi la Centrul de afaceri din satul Cefa.

În judeţul Bistriţa Năsăud vor funcţiona secţii de votare la sediul Asociaţiei Rotary Club Bistriţa, fost sediu de florărie, în Autogara de Călători Năsăud (municipiul Bistriţa) şi într-un fost sediu al CAP din satul Pinticu, comuna Teaca.

În judeţul Brăila va fi amenajată, printre altele, o secţie de votare în Casa Corpului Diplomatic, în sediul SC Aise Electroserv (municipiul Brăila), dar şi în clădirea fostului sediu CAP din satul Scorţaru Vechi.

Municipiul Braşov va găzdui secţii de votare în clădirea unde funcţionează Seminarul Ortodox "Dumitru Stăniloaie" şi în sediul SC Apă Canal Sibiu SA - Sucursala Făgăraş.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) a decis să înfiinţeze astfel de secţii la Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap şi la cantina de ajutor social.

În judeţul Caraş-Severin, se va putea vota la secţii organizate în sediul Muzeului de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă (municipul Caransebeş), la Cinematograful "Hercules" (oraşul Băile Herculane) sau la sediul SC Moldomin SA (oraşul Moldova Nouă).

În circumscripţia electorală judeţeană Cluj vor fi amenajate secţii de votare în Pavilionul "Expo Transilvania", la Garaje RATUC, la cantina Complexului Studenţesc Observator (municipiul Cluj-Napoca), la Ocolul Silvic, sediul APIA şi Tipografia "Sprint" (municipiul Dej), la Casa de copii din oraşul Huedin, în Clădirea restaurant din sat Morişti, comuna Cojocna Băi, dar şi în gospodăria localnicului Nicoale Irimie, din satul Moara de Pădure, comuna Băişoara.

Unii dintre alegătorii din judeţul Constanţa vor fi arondaţi la secţiile de votare de la Teatrul "Fantasio", la centrul de Perfecţionare al Marinei Civile "Ceronav" (municipiul Constanţa), sau la cele amenajate într-un spaţiu comercial din Cartierul Tomis Plus SV 192, la Baza sportivă Pescăruş, la sediul Asirom, la Hotelul Mangalia - Sanatoriul Balnear, în Blocul C9 Neptun sau în Blocul C3 Olimp, din oraşul Mangalia.

Alte secţii de votare vor fi înfiinţate la recepţia Hotelului Stadion şi la PF (persoană fizică - n.r.) Agiomer Muzechir din oraşul Medgidia, la Hotelul "Traian" din Eforie Sud, la Cantina SCUGG Murfatlar, în clădirea Cinematografului "Lumina" din oraşul Negru Vodă, la Spitalul de ftiziologie Agigea şi în fostul sediu al CAP Pietreni, comuna Deleni.

În judeţul Covasna unii dintre alegători vor merge la vot la Ştrandul Municipal Sfântu Gheorghe sau la Centrul de informare asupra UE din satul Sîtionlunca, comuna Ozun.

De asemenea, în judeţul Dâmboviţa vor fi organizate secţii de vot la Clubul Penitenciar din comuna I.L.Caragiale, la "fostul magazin aparţinând doamnei Panait Floarea", din satul Pucheni, comuna Moroieni şi la Centrul de educare copii săraci din satul Răzvadul de Sus.

În circumscripţia electorală judeţeană Dolj vor fi amenajate secţii de votare la Sucursala CF Craiova, în Localul de Alimentaţie Publică, Parter 3 din Cartierul Tudor Vladimirescu (municipiul Calafat) şi la Clubul copiilor din Dăbuleni.

Dreptul de vot va putea fi exercitat în municipiul Giurgiu (judeţul Giurgiu) în secţii de votare organizate la Clubul Cadrelor Militare în Retragere, la Casa Armatei, dar şi la două puncte termice - Punctul termic 34, lângă Doi Papuci şi Punctul termic 63.

Edilii din judeţul Harghita au stabilit că pot fi deschise secţii de votare în sediul Teatrului municipal "Csiki Jatekszin" şi cel al asociaţiei "Csiksomlyo" (municipiul Miercurea Ciuc), la Parohia Romano-Catolică şi Centrul de planificare a familiei din Cristuru Secuiesc, în sediul composesoratului Tercs din satul Ineu, comuna Cârţa, precum şi în "sala de manifestare" din comuna Porumbenii Mici.

În judeţul Hunedoara vor fi amplasate urne de vot în sala de mese a cantinei restaurant şi în autogara din municipiul Deva, în Cinematograful "Cultural" din municipiul Lupeni, în Casa parohială din satul Sântămăria de Piatră, la Stadionul Sportiv CFR Marmosim Simeria şi la Centrul de Divertisment Colonia Frontul II, sat Teliucul Superior, comuna Teliucul Inferior.

Printre secţiile de votare din judeţul Ialomiţa, se vor număra cele ce vor fi amplasate la Muzeul Agriculturii (municipiul Slobozia), la sediul SC Cocolino SRL (municipiul Feteşti) şi în localul Fabricii de Ceramică din Urziceni.

Câte o secţie de votare va fi înfiinţată în Magazinul CONSUMCOOP, din cumuna Belceşti, în Magazinul de mobilă proprietatea Tofan din Valea Adâncă, comuna Miroslava şi în sala de festvităţi aparţinând I.F. Popitanu Gabi, din sat Roscani, comuna Roscani, toate în judeţul Iaşi.

În judeţul Ilfov, au fost alese ca spaţii pentru organizarea de secţii de votare proprietate privată a lui Gheorghe Tutunaru din oraşul Buftea, un spaţiu comercial de pe Str. Prelungirea Ghencea şi un alt spaţiu comercial de pe Str. Independenţei, precum şi o proprietate privată a Mihaelei Dana Farr, de pe Calea Bucureştilor, din oraşul Bragadiru. Alte secţii de votare vor fi înfiinţate în sediul Fundaţiei Leonardo Murialdo din Popeşti-Leordeni, în Sala de sport Concordia Chiajna din satul Chiajna şi în sediul Poliţiei Locale Mogoşoaia.

Unii dintre mehedinţeni vor fi arondaţi pentru a-şi exercita dreptul de vot la secţii de votare amplasate într-un sediu al unei asociaţii de proprietari de pe Str. Brâncoveanu, în Casa Agronomului, la Staţia de Salvare (Bd. Mihai Viteazul), la Spitalul Judeţean, la Stadionul Municipal, la parterul unui bloc de pe Bd. Tudor Vladimirescu, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

În circumscripţia electorală judeţeană Neamţ, edilii au decis să înfiinţeze secţii de votare la Întreprinderea de tricotaje "Smirodava" din municipiul Roman, la parterul Blocului ANL din oraşul Bicaz, în gara şi la stadionul din Roznov, în Casa de prăznuire a Parohiei Valea Arini, din comuna Băltăţeşti, la PFA Şelaru Jeanina din satul Oglinzi, comuna Răuceşti, precum şi în Mănăstirea Sihăstria din comuna Vînători Neamţ, unde vor fi arondate Mănăstirea Sihăstria, Mănăstirea Secu şi alte schituri.

În judeţul Prahova, vor fi amplasate urne de vot la parterul Blocului 24B, la Oficiul Poştal 11, în sediul Şcolii de şoferi amatori de pe Şoseaua Vestului (municipiul Ploieşti), în sediul unei firme de pază, de pe Str. Panduri (oraşul Buşteni) şi la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia.

Printre cetăţenii cu drept de vot din judeţul Sălaj se vor număra alegători care vor vota în sala de mese a Taberei Izvoarele Barcăului (sat Tusa, comuna Sîg), dintre alegătorii din Satu Mare, unii vor vota la Muzeul Municipal Carei, în timp ce unii dintre locuitorii din municipiul Alexandria (judeţul Teleorman) vor merge să pună ştampila pe numele candidaţilor preferaţi la Oficiul poştal nr. 3 şi la Muzeul de istorie.

În judeţul Sibiu, vor fi organizate secţii de votare în incinta Stadionului Municipal Gaz Metan, în vestiarul Sparta, de pe Strada Stadionului, în cantina Automecanica, într-un complex comercial (Str. Stejarului) şi la Muzeul "H. Oberth" (municipiul Mediaş), în incinta casei parohiale ortodoxe (oraş Ocna Sibiului) şi la Muzeul Etnografic "Maria Costăchescu" (Sălişte).

De asemenea, în judeţul Suceava va fi organizată o secţie de votare în Muzeul Obiceiurilor Populare din Oraşul Gura Humorului şi una în Clubul fermierilor din satul Mestecăniş.

Legea 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, prevede că în localităţile urbane se organizează câte o secţie de votare la 1.000 - 2.000 de locuitori, în comune, câte o secţie de votare la 500 - 2.000 de locuitori, de regulă în fiecare sat. Legea mai stipulează că pot fi organizate secţii de votare şi în satele sau în grupurile de sate cu populaţie de până la 500 de locuitori.

Potrivit prevederilor legale, delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare se fac de către primari, prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţă alegătorilor în termen de cel mult 20 de zile de la stabilirea datei alegerilor.

La aceeaşi secţie de votare alegătorii votează pentru consiliul local, consiliul judeţean, pentru primar şi pentru preşedintele consiliului judeţean.

În municipiul Bucureşti, la aceeaşi secţie de votare, alegătorii votează pentru consiliul local al sectorului, pentru primarul sectorului, pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti.

Din cele 18.133 de secţii de votare ce vor fi înfiinţate în întreaga ţară, 6.163 sunt organizate în municipii, 1.689 în oraşe şi 10.281 în comune.

(Material realizat de Eliana Rădulescu, eliana@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici