Alegeri locale 2012: USL - primul loc pe buletinele de vot în toate sectoarele, urmat de UDMR, UNPR şi PDL

Candidaţii USL pentru primările de sector şi pentru consiliile locale de sector vor ocupa prima poziţie pe buletinele de vot la alegerile locale din 10 iunie, potrivit tragerii la sorţi făcute, joi, de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie 42 al Municipiului Bucureşti.

1512 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale 2012: USL - primul loc pe buletinele de vot în toate sectoarele, urmat de UDMR, UNPR şi PDL

Alegeri locale 2012: USL - primul loc pe buletinele de vot în toate sectoarele, urmat de UDMR, UNPR şi PDL (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Aceştia vor fi urmaţi, atât pentru funcţia de primar de sector, cât şi pentru funcţia de consilier local, de candidaţii Uniunii Democrate Maghiare din România, ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României, ultimul loc rezervat partidelor politice parlamentare fiind ocupat, potrivit tragerii la sorţi, de candidaţii Partidului Democrat Liberal.

Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea administraţiei publice locale, următoarele poziţii vor fi ocupate, pe buletinele de vot, de candidaţii şi listele de candidaţi propuşi de partidele politice neparlamentare, în ordinea stabilită prin tragerile la sorţi făcute de către birourile electorale de circumscripţie ale celor şase sectoare.

În urma tragerii la sorţi făcute de preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie 42 al Municipiului Bucureşti, în sectorul 1, lista de candidaţi pentru primăria de sector va fi deschisă de candidatul Uniunii Social Liberale, Andrei Ioan Chiliman, acesta fiind urmat de candidatul UDMR, Denes Aron, de candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gheorghiţă Liviu Goncea, şi de candidatul Partidul Democrat Liberal, Theodor Paleologu.

La sectorul 2, prima poziţie pe buletinul de vot îi revine lui Dragoş Vasile Frumosu (Uniunea Social Liberală), urmat de Neculai Onţanu (Uniunea Naţională pentru Progresul României) şi de Cătălin Lucian Iliescu (Partidul Democrat Liberal). Deşi îi revenea locul trei pe buletin, UDMR nu a propus candidat pentru primăria acestui sector.

Pe buletinele de vot pentru primăria sectorului 3 vor fi înscrişi, în ordinea tragerii la sorţi: Robert Sorin Negoiţă (USL), Marton Illyes (Uniunea Democrată Maghiară din România), Iulian Popescu (UNPR) şi Liviu Negoiţă (PDL).

În buletinul pentru alegerea primarului sectorului 4, primul pe listă va fi Cristian Popescu Piedone (USL), urmat de Răzvan Valentin Costache (UNPR) şi Sulfina Barbu (PDL). Nici în acest sector UDMR, căreia îi revenea locul trei pe buletin, nu are candidat.

La sectorul 5, prima poziţie pe buletin va fi ocupată de Marian Daniel Vanghelie (USL), următoarele nume care vor fi tipărite pe buletinele de vot fiind cele ale lui Baniay Attila Alexandru (UDMR), Corin Romanescu (UNPR) şi Mihai Atănăsoaei (PDL).

Buletinele de vot pentru alegerea primarului sectorului 6 vor fi deschise cu candidatul Rareş Mănescu Şerban (USL), urmat de Bencze Josef (UDMR), Constantin Tomescu (UNPR) şi Cristian Constantin Poteraş (PDL).

Legea electorală prevede că, pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot care cuprind liste de candidaţi sau candidaţi independenţi pentru consilieri, pentru primari, în prima etapă, listele depuse de partidele politice parlamentare, alianţele politice sau electorale care conţin cel puţin un partid parlamentar se înscriu în patrulaterele buletinului de vot în ordinea rezultată din tragerea la sorţi efectuată de preşedintele biroului electoral de circumscripţie al municipiului Bucureşti.

Ordinea astfel stabilită este valabilă pentru toate circumscripţiile electorale din municipiul Bucureşti, respectiv a municipiului Bucureşti.

În etapa a doua, listele depuse de partidele politice neparlamentare, alianţele politice şi alianţele electorale ale acestora se imprimă în următoarele patrulatere ale buletinului de vot, în ordinea rezultată din tragerea la sorţi efectuată de preşedintele biroului electoral de circumscripţie de sector al municipiului Bucureşti.

Potrivit prevederilor legale, pentru fiecare candidat independent, inclusiv pentru candidaţii independenţi la funcţia de primar, se imprimă un patrulater distinct în partea finală a buletinului de vot, în ordinea înregistrării candidaturilor.

Tragerea la sorţi s-a făcut în prezenţa reprezentanţilor partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care depun liste de candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici