Alegeri parlamentare 2020. Cu declaraţie sau fără? Orban, despre procesul de votare în zonele carantinate

  • Cetăţenii din oraşele carantinate se vor putea deplasa la secţiile de votare, fără restricţii.
  • Cei infectaţi cu Covid-19 sau cei aflaţi în izolare, vor putea vota cu ajutorul urnei mobile.
  • În zonele carantinate este necesară declaraţia pe propria răspundere pentru a putea părăsi domiciliul.
879 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare 2020. Cu declaraţie sau fără? Orban, despre procesul de votare în zonele carantinate

Alegeri parlamentare 2020. Cu declaraţie sau fără? Orban, despre procesul de votare în zonele carantinate

În cazul în care eşti dintr-o localitate în carantină, află că în ziua votului nu vor fi restricţii privind deplasarea la urne. Mai mult, în ceea ce îi priveşte pe românii din diasporă, premierul Ludovic Orban spune că s-a deschis un număr mare de secţii de votare.

Şeful guvernului spune că pe 6 decembrie, cei infectaţi cu COVID-19 sau cei aflaţi în izolare, vor putea vota cu ajutorul urnei mobile. Mai mult, în localităţile carantinate, nu vor exista restricţii pentru deplasarea la vot.

„Ca şi la locale am rugat oamenii să vină cu încredere, să îşi exercite acest drept fundamental, organizăm activitatea în secţiile de votare ca să reducem la minimum riscul de răspândire”, a afirmat premierul Orban.

Iar cei din diasporă vor avea la dispoziţie un număr mare de secţii de votare.

„În diasporă am reuşit. Îl felicit pe domnul Bogdan Aurescu, am reuşit să obţinem deschiderea unui nr mare de secţii de votare şi va exista posibilitatea exercitării dreptului de vot şi în mod clar suntem în discuţii cu toate autorităţile ca să permită deplasarea şi în zonele care se află sub restricţii”, a mai spus Orban. 

Mai multe oraşe şi localităţi din România se află în carantină din cauza depăşirii ratei de incidenţă a infectărilor de 10 la mia de locuitori, printre acestea fiind şi oraşe mari: Sibiu, Constanţa, Alba Iulia, Satu Mare sau localităţi limitrofe Capitalei: Măgurele, Berceni, Clinceni etc. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici