ALEGERI PARLAMENTARE - Bistriţa: Octavian Seciu, fostul lider al PPDD cercetat pentru mită are doar un apartament, denunţătorul său are 52

Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu, candidat la parlamentare, care fusese reţinut după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri pentru ca acesta să poată candida, menţionează în declaraţia de avere doar un apartament, în timp ce denunţătorul său are 52 de apartamente.

411 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE - Bistriţa: Octavian Seciu, fostul lider al PPDD cercetat pentru mită are doar un apartament, denunţătorul său are 52

ALEGERI PARLAMENTARE - Bistriţa: Octavian Seciu, fostul lider al PPDD cercetat pentru mită are doar un apartament, denunţătorul său are 52 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Octavian Seciu, candidat al PPDD Bistriţa-Năsăud pentru funcţia de deputat în Colegiul 4, scrie, în declaraţia de avere depusă la Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, că are un singur apartament la Bucureşti, în suprafaţă de 84 de metri pătraţi, şi că nu are maşină şi nici alte proprietăţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Candidatul mai scrie că, anul trecut, a fost inspector principal la Secretariatul de stat pentru problemele pensionarilor, unde a câştigat 27.000 de lei, iar ulterior a devenit consilier la Departamentul de control al Guvernului, de unde a obţinut un venit total de 24.000 de lei.

Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, soţia lui Octavian Seciu este director tehnic la o firmă, de unde a încasat suma de 20.000 de lei pe tot parcursul anului trecut.

Potrivit noului lider interimar al PPDD Ştefan Todea, candidatura lui Octavian Seciu pentru funcţia de deputat în Colegiul 4 nu a fost retrasă.

"Octavian Seciu a rămas candidatul nostru în Colegiul 4 Camera Deputaţilor. Este cercetat de DNA, dar există prezumţia de nevinovăţie", a spus Todea.

Denunţătorul lui Seciu, Lucian Adrian Ungur, a rămas şi el în cursa pentru funcţia de deputat în Colegiul 1 Camera Deputaţilor.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Ungur are cinci terenuri în intravilan, patru terenuri agricole, două case, 52 de apartamente, două spaţii comerciale şi două subsoluri, din care unul poate fi folosit ca depozit. Are un Fiat 176, un Opel Astra şi un Ford Transit. De asemenea, candidatul PPDD pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor declară bijuterii de 50.000 de euro.

Conform documentului citat, anul trecut Lucian Adrian Ungur a vândut 38 de apartamente cu sume între 50.000 de lei şi peste 200.000 de lei, valoarea totală a tranzacţiilor făcute de el fiind de peste patru milioane de lei. Anul acesta, el a reuşit să vândă doar trei apartamente, dintre care două cu câte 32.000 de lei, iar unul cu circa 88.000 de lei.

Lucian Adrian Ungur precizează că şi-a împrumutat în nume personal firma (SC Emsermann Comimpex SRL) cu 53.200 de euro şi cu 931.716 lei şi că ar mai fi acordat un împrumut de 30.000 de lei firmei SC Media&Image SRL, care are un post local de televiziune.

Totodată, omul de afaceri menţionează că are de rambursat un împrumut bancar în valoare depeste 230.000 de euro, termenul scadent fiind anul 2038.

Octavian Seciu, candidatul PPDD la funcţia de deputat în Colegiul 4, este cercetat de DNA Cluj într-un dosar de corupţie după ce Lucian Adrian Ungur, candidat în Colegiul 1 Camera Deputaţilor, l-a denunţat sub pretext că i-ar fi pretins 75.000 de euro ca să-i accepte candidatura. El a fost reţinut iniţial şi apoi eliberat, joia trecută, instanţa dispunând ca el să nu părăsească ţara în următoarele 30 de zile.

Surse politice susţineau că Octavian Seciu, în calitate de lider interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud, i-ar fi pretins 75.000 de euro omului de afaceri Lucian Adrian Ungur, fost candidat al PPDD pentru funcţia de primar al Bistriţei, dar exclus imediat după alegeri din formaţiune, pentru ca acesta să fie reprimit în partid şi să poată candida pentru un post de deputat în Colegiul 1.

Conform surselor citate, marţea trecută, după ce PPDD Bistriţa-Năsăud a înregistrat candidaturile la BEJ, urma să aibă loc tranzacţia, iar Seciu să primească 75.000 de euro de la Lucian Adrian Ungur. Sursele citate afirmau că omul de afaceri ar fi dus doar 6.000 de euro marcaţi, iar în urma unui flagrant organizat de DNA, Seciu a fost ridicat şi dus la Cluj-Napoca pentru audieri, fiind acuzat de luare de mită.

Octavian Seciu a fost numit lider interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud la jumătatea lunii octombrie. În 16 octombrie, PPDD Bistriţa-Năsăud a dat următorul comunicat: "Noul preşedinte al PPDD Bistriţa-Năsăud este Octavian Seciu, un tânăr ardelean capabil, cu mare experienţă în instituţii guvernamentale", însă, în ciuda mandatului său scurt, el şi-a depus, marţi seară, candidatura pentru un fotoliu de deputat în Colegiul 4.

În urmă cu o săptămână, însă, la sediul PPDD Bistriţa-Năsăud a sosit o adresă prin care conducerea centrală îl revoca pe Seciu din funcţia de lider interimar şi îl numea în aceeaşi poziţie pe Ştefan Todea, fost preşedinte interimar al organizaţiei.

VEZI DECLARAŢIA DE AVERE A LUI OCTAVIAN SECIU ÎN ORIGINAL.

VEZI DECLARAŢIA DE AVERE A LUI LUCIAN ADRIAN UNGUR ÎN ORIGINAL.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!   

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici