Cluj: Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud, reţinut pentru luare de mită, a fost eliberat

Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu, reţinut, miercuri, după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din Bistriţa pentru ca acesta să poată candida în numele PPDD la Camera Deputaţilor, a fost eliberat, instanţa respingând propunerea de arestare preventivă a acestuia.

289 afișări
Imaginea articolului Cluj: Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud, reţinut pentru luare de mită, a fost eliberat

Octavian Seciu (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Judecătoria Cluj-Napoca a judecat, joi, propunerea procurorilor DNA Cluj de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Octavian Seciu.

Instanţa a dispus, însă, interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile pe numele lui Seciu.

Procurorii DNA au atacat cu recurs decizia instanţei.

Seciu a declarat, după pronunţarea sentinţei, că s-a făcut dreptate.

"S-a făcut dreptate, procurorii nu aveau probe împotriva mea", a spus Seciu.

Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu, audiat, miercuri, la DNA Cluj, după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din Bistriţa pentru ca acesta să poată candida în numele PPDD la Camera Deputaţilor, a fost reţinut pe 24 de ore pentru luare de mită.

Octavian Seciu a fost audiat fiind suspectat de luare de mită după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din Bistriţa pentru ca acesta să poată candida în numele PPDD la Camera Deputaţilor, spuneau surse judiciare.

Potrivit unor surse politice, Octavian Seciu, în calitate de lider interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud, i-ar fi pretins 75.000 de euro omului de afaceri Lucian Adrian Ungur, fost candidat al PPDD pentru funcţia de primar al Bistriţei, dar exclus imediat după alegeri din formaţiune, pentru ca acesta să fie reprimit în partid şi să poată candida pentru un postda de deputat în Colegiul 1.

Conform surselor citate, marţi seară, după ce PPDD Bistriţa-Năsăud a înregistrat candidaturile la BEJ, urma să aibă loc tranzacţia, iar Seciu să primească 75.000 de euro de la Lucian Adrian Ungur.

Sursele citate afirmau că omul de afaceri ar fi dus doar 6.000 de euro marcaţi, iar în urma unui flagrant organizat de DNA, Seciu a fost ridicat şi dus la Cluj-Napoca pentru audieri, fiind acuzat de luare de mită.

Octavian Seciu a fost numit lider interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud la jumătatea lunii octombrie. În 16 octombrie, PPDD Bistriţa-Năsăud a dat următorul comunicat: "Noul preşedinte al PPDD Bistriţa-Năsăud este Octavian Seciu, un tânăr ardelean capabil, cu mare experienţă în instituţii guvernamentale", însă, în ciuda mandatului său scurt, el şi-a depus, marţi seară, candidatura pentru un fotoliu de deputat în Colegiul 4.

Miercuri dimineaţă, însă la sediul PPDD Bistriţa-Năsăud a sosit o adresă prin care conducerea centrală îl revocă pe Seciu din funcţia de lider interimar şi îl numeşte în aceeaşi poziţie pe Ştefan Todea, fost preşedinte interimar al organizaţiei.

Contactat telefonic, Ştefan Todea declara că nu ştie ce s-a întâmplat, dar a confirmat că este iar preşedinte interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am fost sunat de la Bucureşti în această dimineaţă ( miercuri dimineaţa - n.r.) şi mi s-a spus că sunt iar preşedinte interimar al organizaţiei. Nu pot da alte informaţii despre ce se s-a întâmplat. Octavian Seciu e candidat în Colegiul 4. Deocamdată nu sunt motive să fie retras", spunea el.

Candidatura omului de afaceri Lucian Adrian Ungur pe listele PPDD a venit în contextul în care acesta, fost candidat al PPDD la Primăria Bistriţa, a fost exclus din formaţiune cu câteva minute înainte să depună jurământul ca să devină consilier municipal, el fiind şi primul pe listele de consilieri ale PPDD. Odată exclus, Ungur a fost obligat să cedeze locul de consilier unui supleant de pe listele PPDD.

Ulterior, însă Ungur a intentat proces Consiliului Local Bistriţa, el cerând instanţei să anuleze un act emis de legislativul local prin care acesta şi-a pierdut calitatea de consilier local. Tribunalul Bistriţa-Năsăud însă nu i-a dat câştig de cauză, motiv pentru care a decis să intenteze un alt proces, de data aceasta conducerii centrale a PPDD în solidar cu cei care l-au exclus din formaţiune.

"Am dat în judecată conducerea centrală a PPDD şi patru persoane care au semnat decizia de excludere a mea din partid. Le cer daune morale de 72.000 de euro. Vom depune în instanţă toate actele legate de cheltuielile din campania electorală şi vom cere să ni se plătească şi acei bani. Solicitarea este adresată conducerii PPDD în solidar cu patru persoane care au semnat decizia de excludere a mea din partid, inclusiv domnul Haţeganu, la vremea aceea preşedinte interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud. Am contestat decizia de excludere din partid care nu are fundament real. Mi s-a reproşat că nu am participat la campania electorală, că nu am strâns suficiente voturi, lucruri care nu sunt adevărate şi nici nu pot fi dovedite. Din acest motiv am deschis proces", declara recent Lucian Adrian Ungur.

Marţi seară, la depunerea candidaturilor PPDD pentru alegerile parlamentare, Lucian Adrian Ungur nu a vrut să explice în ce condiţii s-a întors în PPDD şi de ce candidează din nou din partea acestui partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici