ALEGERI PARLAMENTARE: Militarii din teatrele de operaţiuni din străinătate pot vota cu paşaportul de serviciu

Militarii, poliţişti şi personalul civil din teatrele de operaţiuni din străinătate vor putea vota la alegerile parlamentare cu paşaportul de serviciu, la secţiile din ţara în care se află în misiune, urmând să fie înscrişi pe liste electorale suplimentare.

146 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Militarii din teatrele de operaţiuni din străinătate pot vota cu paşaportul de serviciu

ALEGERI PARLAMENTARE: Militarii din teatrele de operaţiuni din străinătate pot vota cu paşaportul de serviciu (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Guvernul a modificat marţi, în acest sens, prin ordonanţă de urgenţă, Legea de organizare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat.

"Militarii, poliţiştii şi personalul civil îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare constituită în ţara în care îşi desfăşoară misiunea, vor vota în baza paşaportului de serviciu şi vor fi înscrişi pe lista electorală suplimentară de către preşedintele secţiei de votare", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Potrivit acestuia, până în prezent nu exista nicio prevedere în legea electorală cu privire la militarii, poliţiştii şi personalul civil de instituţiile de ordine publică şi apărare trimişi în misiune în teatre de operaţiuni din străinătate. Aceştia puteau vota numai dacă făceau dovada domiciliului sau reşedinţei în statul respectiv, dar autorităţile nu eliberează celor în misiune astfel de documente, iar ei nu îşi pot exercita dreptul de vot.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici