Orban: Cred că va fi cea mai mare prezenţă din istoria primului tur al alegerilor prezidenţiale

Premierul Ludovic Orban consideră că la primul tur al alegerilor prezidenţiale se va înregistra cea mai mare prezenţă din istoria acestui tur de scrutin. Preşedintele PNL pune creşterea prezenţei la vot pe seama schimbărilor legislative care au extins votul în diaspora pe trei zile.

307 afișări

"Este o prezenţă bună şi cred că va fi cea mai mare prezenţă din istoria primului tur al alegerilor prezidenţiale, ceea ce arată că îmbunătăţirea condiţiilor de exercitare a dreptului de vot permite mai multor români să voteze şi sunt convins că şi în continuare, la alegeri, numărul românilor din diasporă care îşi vor exercita dreptul de vot va creşte", a declarat, duminică, Ludovic Orban, la sediul PNL.

De asemenea, acesta a transmis că procesul electoral se desfăşoară în condiţii bune, fiind înregistrate "doar incidente minore".

"În ceea ce priveşte derularea procesului electoral, procesul electoral se derulează în condiţii foarte bune. Avem semnalate doar incidente minore, nesemnificative, atât la votul exprimat în ţară, cât mai ales în diasporă, unde procesul este fluid, unde, practic, toate Birourile Electorale ale secţiilor de votare sunt funcţionale, unde nu avem semnalări legate de niciun semn de obstrucţie şi, dimpotrivă, o fluidizare foarte bună a procesului electoral, ceea ce înseamnă că modificările legislative făcute sunt modificări, care în sfârşit au permis românilor din diasporă să îşi exercite dreptul de vot în cele mai bune condiţii", a afirmat Ludovic Orban.

Şeful Executivului a spus că PNL va efectua o numărătoarea paralelă a voturilor, după primul tur de scrutin al prezidenţialelor.

"Suntem pregătiţi. Vom face numărătoarea paralelă, vom confrunta datele numărătorii paralele cu datele care, din fericire, vor fi făcute publice, nu aşa cum au dorit alţii, să ascundă de ochii lumii, practic, modul în care se derulează centralizarea rezultatelor şi vom avea şi noi rezultate, astfel încât să comparăm cu rezultatele oficiale", a explicat Orban.

Premierul a declarat că reprezentantul PNL din secţia de votare de la Liceul Jean Monnet a încercat să intervină pentru a permite jurnaliştilor să intre în secţie, după ce acestora li s-ar fi interzis accesul de către preşedintele Biroului Electoral respectiv.

"Este decizia preşedintelui Biroului Electoral al secţiei de votare. Noi, imediat, am luat legătura cu reprezentantul nostru în Biroul Electoral şi Biroul Electoral a încercat să intervină pentru a permite jurnaliştilor prezenţa în cadrul Secţiei de votare, dar se pare că acolo este un preşedinte al Biroului Electoral al Secţiei de votare care, când vota Dragnea, permitea presei să intre dar când votează reprezentanţii altor formaţiuni, nu permite prezenţa presei. Sper ca la următoarele alegeri să se găsească, totuşi un preşedinte al Biroului Electoral al Secţiei de votare care să permită accesul mass-mediei şi implicit al cetăţenilor, la exprimarea dreptului de vot de către personalităţile sau oamenii cu funcţii publice care votează acolo", a explicat liderul PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici