Alegeri prezidenţiale în Slovacia. Lupta se dă între un diplomat pro-occidental şi un naţionalist

  • Slovacii s-au prezentat sâmbătă la urne pentru a alege un nou preşedinte.
  • Ei au de ales între candidatul opoziţiei pro-occidentale Ivan Korcok şi Peter Pellegrini, care candidează pentru coaliţia naţionalistă aflată la putere.
  • Primele rezultate vor fi anunţate pe parcursul nopţii.
165 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale în Slovacia. Lupta se dă între un diplomat pro-occidental şi un naţionalist

Alegeri prezidenţiale în Slovacia. Lupta se dă între un diplomat pro-occidental şi un naţionalist

Miza este dacă prim-ministrul Robert Fico, care a preluat puterea în octombrie pentru a patra oară, va obţine un aliat în palatul prezidenţial sau va avea un oponent care i-ar putea contesta poziţia pro-rusă şi planurile de a reforma legea penală şi cea privind organizarea mass-media.

Propunerile au stârnit îngrijorări în ţară şi în UE cu privire la slăbirea statului de drept.

Alegerile vor fi foarte strânse, potrivit sondajelor de opinie. Urnele de votare se vor închide la ora locală 22.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici