Alexandru Ioan Cuza, politicianul cu charismă. Dacă ar fi să-l privim ca pe contemporanul nostru, iată ce fel de politician ar putea fi

  • Alexandru Ioan Cuza a studiat Dreptul la Paris
  • Avea o personalitate puternică şi îl ajuta charisma personală
  • A fost un reformator şi a reuşit să unifice rapid instituţiile din cele două Principate (Unirea Principatelor 24 ianuarie)
3408 afișări
Imaginea articolului Alexandru Ioan Cuza, politicianul cu charismă. Dacă ar fi să-l privim ca pe contemporanul nostru, iată ce fel de politician ar putea fi

Alexandru Ioan Cuza, politicianul cu charismă. Dacă ar fi să-l privim ca pe contemporanul nostru, iată ce fel de politician ar putea fi

Alexandru Ioan Cuza este un nume cu greutate, un militar şi un lider politic de clasă. Are o personalitate puternică şi este hotărât să reformeze toate instituţiile din România. Dacă ar fi să-l privim pe Cuza ca pe contemporanul nostru, iată ce fel de politician ar putea fi.

„Cred că Alexandru Ioan Cuza ar fi azi probabil, un reformator moderat. Probabil un liberal conservator, aşa l-aş vedea eu, care ar fi foarte preocupat de ridicarea satelor şi de educaţie şi de asistenţa medicală. Cred că ar mai fi preocupat Cuza de marea problemă a coeziunii comunităţii. Ce îi mai apropie pe români? Mai sunt dispuşi azi muntenii, moldovenii şi ardelenii să joace Hora Unirii?”, crede istoricul Filip Iorga.  

Cuza a reuşit să se mişte foarte repede în privinţa recunoaşterii Unirii Principatelor şi a unificării instituţiilor din Moldova şi Valahia. Mai putem spune despre el şi că a fost un reformator care, la un moment dat, a folosit şi instrumente autoritare.

„În primul rând, Alexandru Ioan Cuza este reprezentativ pentru clasa socială din care face parte. Avea o personalitate puternică, îl ajuta mult şi charisma personală. Era şi un bărbat arătos. Asta în politică, uneori contează chiar mai mult decât ideile”, spune istoricul. 

Lui Alexandru Ioan Cuza şi perioadei lui de domnie asupra Principatelor Unite îi datorăm bună parte din procesul de modernizare şi europenizare a ţării.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici