Alexandru Rafila nu spune nu postului de ministru al Sănătăţii: ”dacă mi se va propune, probabil voi accepta”

Alexandru Rafila, deputat şi membru PSD, a declarat că, în cazul în care i se va propune, probabil va accepta postul de ministru al Sănătăţii în noul guvern PNL - PSD care se prefigurează.

881 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila nu spune nu postului de ministru al Sănătăţii: ”dacă mi se va propune, probabil voi accepta”

Sursa foto: profimedia

Rafila a declarat la Digi24 că acceptă din mai multe motive. Primul este faptul că a avut o atitudine „vocală” în legătură cu prestaţia de până acum a Ministerului Sănătăţii. Un alt motiv este abordarea echilibrată pe care o are în încercarea de a rezolva problemele apărute.

În context, Rafila a spus că printre priorităţile pe care le-ar avea în postura de ministru se numără reducerea numărului de îmbolnăviri de COVID şi de decese. El spune că oamenii se prezintă prea târziu la medic şi nu comunică faptul că s-au îmbolnăvit, din cauză că nu înţeleg gravitatea bolii. Rafila spune că oamenii trebuie să aibă acces încă de la medicul de familie la un pachet minim de investigaţii şi de tratament, ceea ce ar reduce şi presiunea pe spitale.

Rafila a identificat şi o serie de deficiente, cum ar fi faptul că România a fost în stare de alertă şi în vară, când a fost o perioadă de acalmie în evoluţia epidemiei de coronavirus, dar şi acum, când sunt 500 de decese pe zi. Un alt subiect este achiziţia testelor pentru şcoli, care ar fi putu fi cumpărate mai ieftin în vară.

„De ce nu am discutat despre certificatul verde din vară, odată cu restul UE?”, a întrebat retoric Rafila, care a subliniat lentoarea cu care Executivul a administrat unele probleme legate de evoluţia şi limitarea pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici