Noi alianţe. PSD vrea să obţină susţinerea PMP în Parlament. Liviu Dragnea i-ar fi oferit lui Eugen Tomac postul de vicepremier/ Tăriceanu: După ce Grindeanu va fi demis, discuţiile privind cooptarea UDMR la guvernare se pot relua

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a oferit preşedintelui executiv al PMP Eugen Tomac funcţia de viceprim-ministru, condiţia impusă fiind ca PMP să sprijine PSD în Parlament, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

7432 afișări
Imaginea articolului Noi alianţe. PSD vrea să obţină susţinerea PMP în Parlament. Liviu Dragnea i-ar fi oferit lui Eugen Tomac postul de vicepremier/ Tăriceanu: După ce Grindeanu va fi demis, discuţiile privind cooptarea UDMR la guvernare se pot relua

Noi alianţe. PSD vrea să obţină susţinerea PMP în Parlament. Liviu Dragnea i-ar fi oferit lui Eugen Tomac postul de vicepremier

”Preşedintele Dragnea a discutat cu Eugen Tomac (preşedinte executiv al PMP - n.r.), căruia i-a oferit postul de viceprim-ministru. Probabil, vrea să fie sigur că are majoritate în Parlament”, au precizat surse politice pentru MEDIAFAX.

PSD a decis joi să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după ce cu o zi înainte i-au retras şi sprijinul politic.

Toţi miniştrii au demisionat miercuri, singurul care a refuzat să plece fiind premierul.

În urma alegerilor din 2016, PMP are 8 senatori şi 18 deputaţi. Aceştia ar putea asigura o majoritate confortabilă pentru PSD în parlament. 

Tăriceanu: După ce Grindeanu va fi demis,discuţiile privind cooptarea UDMR la guvernare se pot relua

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că nu poartă discuţii cu partidele parlamentare pentru susţinerea moţiunii de cenzură, însă, după ce premierul Sorin Grindeanu va fi demis, dacă UDMR va arăta disponibilitate pentru a participa la coaliţie, subiectul poate fi reluat.

“Eu nu am spus că nu discutăm şi nu am să vă spun că discutăm. În momentul de faţă, coaliţia majoritară este alcătuită din PSD şi ALDE. Nu avem ce să discutăm cu UDMR referitor la procedurile legate de demiterea premierului care a fost numit de coaliţie. Dacă pe viitor, după ce domnul Grindeanu va fi demis prin moţiunea de cenzură şi cei de la UDMR vor arăta că au disponibilitate de a participa la coaliţie şi la guvernare, după cum ştiţi, acest lucru noi l-am discutat încă de anul trecut şi l-am anunţat şi ne-am arătat disponibilitatea şi, sigur, că acest lucru poate fi reluat ca discuţie”, a spus Tăriceanu, întrebat dacă exclude cooptarea UDMR în viitorul guvern.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că se menţine colaborarea palamentară pe care coaliţia PSD-ALDE o are cu UDMR.

“Este prea devreme să vă spun. Acea disponibilitate pe care noi am arătat-o şi, de altfel, colaborarea la nivelul Parlamentului a funcţionat foarte bine, se menţine. Dacă vor exista astfel de intenţii putem să discutăm, dar cred că în momentul acesta nu este factorul esenţial”, a spus Tăriceanu, întrebat dacă actuala colaborarea parlamentară cu UDMR s-ar putea transforma în colaborare guvernamentală.

Preşedintele ALDE a afirmat că nu crede că se poate vorbi despre „împărţirea voturilor în PSD”, precizând că este posibil ca moţiunea să fie sprijinită şi de partide care nu fac parte din coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici