Alin Tişe îşi va înainta luni demisia din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici

Fostul prefect al judeţului Cluj, Alin Tişe, îşi va înainta luni demisia din Corpul înalţilor funcţionari publici, după ce, vineri, a apărut în Monitorul Oficial, hotărârea privind înlocuirea sa din funcţie şi numirea ca inspector guvernamental.

4 afișări
Imaginea articolului Alin Tişe îşi va înainta luni demisia din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici

Alin Tişe îşi va înainta luni demisia din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici

Tişe a declarat că luni, demisia va fi trimisă prin fax la Secretariatul General al Guvernului şi că, tot luni, va avea loc predarea-primirea către succesorul său, Călin Platon. Acesta urmează să fie instalat oficial sâmbătă în funcţia de prefect al judeţului Cluj.

"Nu cred că voi participa la această instalare", a mai spus Tişe.

Hotărârea de Guvern prin care subprefectul judeţului Cluj, Călin Platon, a fost promovat în postul de prefect, în locul lui Alin Tişe, fost membru PD şi finul liderului democrat Emil Boc, a fost publicată, vineri seara, în Monitorul Oficial şi a intrat astfel în vigoare.

A fost de asemenea publicată şi decizia premierului prin care Alin Tişe este numit în funcţia de inspector guvernamental, semnată joi, 24 octombrie.

Decizia face trimitere la prevederile HG 341/2007 privind mobilitatea înalţilor funcţionari publici.

Tot joi, premierul Tăriceanu a semnat şi decizia prin care subprefectul judeţului Călăraşi, Doru-Eduard Clăbescu, este numit inspector guvernamental, act normativ publicat de asemenea în Monitorul Oficial.

Prefectul judeţului Cluj, Alin Tişe, a fost schimbat, miercuri, din funcţie, prin Hotărâre de Guvern şi numit inspector guvernamental, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Conform deciziei Guvernului, Alin Tişe, finul liderului PD Emil Boc, a fost înlocuit cu subprefectul Călin Platon, iar locul rămas vacant în urma avansării lui Platon va fi ocupat prin concurs.

Fostul prefect al judeţului Cluj, Alin Tişe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este nevoit să refuze postul care i s-a oferit, de inspector guvernamental, întrucât este vorba despre o decizie politică care nu are justificare şi care este îmbrăcată într-un act administrativ.

Alin Tişe a precizat aşteaptă din partea Guvernului decizia oficială de schimbare din funcţie şi de numire pe un post de inspector guvernamental, urmând să-şi depună demisia din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici.

El a precizat că nu a primit nimic oficial privind schimbarea sa din funcţie şi numirea ca inspector guvernamental, ci a aflat pe căi neoficiale despre această decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici