Alin Trăşculescu A DEMISIONAT din Parlament

Alin Trăşculescu şi-a anunţat, marţi, în plen, demisia din calitatea de deputat. Trăşculescu a declarat, la dezbaterea raportului Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării sale preventive, că, din respect pentru cetăţenii din Vrancea, demisionează din Camera Deputaţilor.

865 afișări
Imaginea articolului Alin Trăşculescu A DEMISIONAT din Parlament

Alin Trăşculescu (Imagine: Alex Chiţu/Mediafax Foto)

"Din respect pentru instituţia Parlamentului, din respect pentru cetăţenii din Vrancea, vă anunţ în plenul Camerei Deputaţilor că îmi dau demisia din calitatea de deputat, urmând să mă prezint în faţa justiţiei pentru a-mi dovedi nevinovăţia. Vă mulţumesc pentru colaborare şi este o onoare pentru mine că am făcut parte din acest Parlament", a spus Trăşculescu.

El a făcut acest anunţ după ce în plen a fost prezentată cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive şi raportul Comisiei juridice.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a spus lui Trăşculescu că îl felicită pentru această decizie şi a suspendat, pentru câteva momente, şedinţa, pentru a pregăti hotărârea privind vacantarea postului de deputat. Zgonea a spus că hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial.

După câteva minute, Zgonea a încercat să reia şedinţa pentru voturile finale asupra proiectelor dezbătute şi pentru numirea deputatului PNL Georgică Dumitrică în funcţia de secretar general adjunct al Camerei, dar, din lipsă de cvorum, a suspendat-o.

Comisia juridică a decis, vineri, să încuviinţeze arestarea preventivă a lui Trăşculescu, la solicitarea ministrului Justiţiei.

Deputaţii PDL au anunţat, marţi dimineaţă, după şedinţa de grup, că au decis să voteze în favoarea solicitării ministrului Justiţiei.

De asemenea, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, că decizia luată la nivelul grupurilor parlamentare reunite ale USL este de a vota propunerea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor privind avizarea favorabilă a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost reţinut din 11 noiembrie până în 12 noiembrie, în jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.

În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici