Alina Gorghiu: Ponta a fost complice la adoptarea ordonanţei de mărire a salariilor pentru demnitari

Premierul Victor Ponta a fost complice la adoptarea ordonanţei prin care se măresc salariile demnitarilor şi se fereşte de răspundere „minţind, chiar cu riscul de a fi ridicol”, spune Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL.

553 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Ponta a fost complice la adoptarea ordonanţei de mărire a salariilor pentru demnitari

Alina Gorghiu: Ponta a fost complice la adoptarea ordonanţei de mărire a salariilor pentru demnitari (Foto: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

"Ca întotdeauna când e pus în dificultate, ca urmare a unei decizii a Puterii, Victor Ponta a încercat un alibi: a lipsit din ţară, nu l-a informat nimeni, e străin de planurile coaliţiei de guvernare, se fac lucruri pe sub mână, fără ştirea lui. În realitate, însă, Victor Ponta se dovedeşte că a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirmă) şi se fereşte de răspundere cum ştie mai bine: minţind, chiar cu riscul de a fi ridicol", scrie, vineri, Gorghiu, pe Facebook.

Co-preşedintele PNL cere demisia premierului, considerând că are un motiv în plus să renunţe la conducerea Guvernului, "dacă şi-a pierdut autoritatea în coaliţia de guvernare".

Premierul Victor Ponta scrie, vineri dimineaţă, pe Facebook, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor, susţinând că acestea vor fi mărite odată cu salariile bugetarilor.

"Ordonanţa cu salariile demnitarilor - eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiţi, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis şi Oprea în absenţa mea. Dar revin la decizia mea şi miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii", scrie Ponta pe Facebook.

Precizarea a venit după ce, joi seara, Ponta a avut o intervenţie telefonică la B1 TV, unde a anunţat că el nu a fost de acord cu această creştere şi că ştia însă că măsura este agreată şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, vicepremierul Gabriel Oprea spune că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar ”ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”, el spunând că Ponta şi Iohannis ”s-au pus de acord în principiu”, dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa.

”Proiectul de ordonanţă a fost făcut de mai multă vreme la Ministerul Muncii, ideea aparţinând Guvernului şi lui Victor Ponta. Ştiu că premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor, în contextul discuţiilor despre creşterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, ţinând seama de principiul atragerii competenţei şi lupta împotriva corupţiei şi din cei 71 de demnitari care erau vizaţi de proiectul de ordonanţă, au rămas la final 48. Miniştrii Muncii, Finanţelor şi Justiţiei au susţinut această ordonanţă, iar poziţia lor se regăseşte în stenogramele şedinţei de Guvern”, a declarat Gabriel Oprea, vineri, pentru MEDIAFAX.

Oprea a mai spus că miercuri dimineaţă, când Victor Ponta a mers la Guvern, l-a informat pe acesta în legătură cu ordonanţa, iar premierul ”a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că şeful statului îşi va arăta susţinerea faţă de adoptarea actului normativ”.

Miercuri, Guvernul a decis ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate începând cu luna august, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.
Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea miercuri, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici